15 Kasım 2013 Cuma

DMC 458 Italia Estremo Edizione


Ferrari 458 Italia'nın üzerinde çalışmalar yapan firmalardan olan DMC bu otomobil için geliştirdiği sınırlı üretim kiti tanıttı. Aracın motoru üzerinde yapılan çalışmaların iki yıl önce tanıtılan kitten daha kötü sonuç vermesiyse ilginç.

Gövdesi üzerinde kullanılan karbon fiber sayesinde ağırlığı yaklaşık olarak 80 kg aşağıya çekilen otomobilin çamurlukları genişletilirken yenilenen ön tamponda daha büyük hava emiş kanalları ve çift parçalı splitter dikkat çekiyor. Arkasına büyük bir spoiler eklenen aracın jant çapları da önde 20, arkada 21 inç.


İç mekanda karbon fiber kaplamalardan vatoz derisi döşemelere kadar neredeyse her şey kişiselleştirilebilirken ön panelde farklı tasarımlar da kullanılabiliyor. 15 örneği sunulacak olan otomobilin her üç versiyonundan birisi Gold edition olarak adlandırılacak. Özel bir plakaya sahip olacak bu versiyonda henüz ne olduğu açıklanmayan ek bir parça bulunacak.

Kaputu altında da geliştirmeler yapılan otomobilin 4.5 litre hacimli v8 motoru 591 beygir güç üretebiliyor. Bu güçle araç 0'dan 100 km/s sürate 3.1 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 332 km/s'e ulaşmış.

2 yorum:

  1. normalde modifiye sevmem ama bu dehşet bişey olmuş yhaa ÇOK BAŞIARILI!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  2. tabi ferrari'ye fazla köşeli hat uygularsan lamborghini'ye kaçabilir ama tampon altı yarasa hatları çok iyi durmuş.

    YanıtlaSil