20 Kasım 2013 Çarşamba

Ford Edge


Ford'un Los Angeles yenilikleri arasında büyük bir crossover da bulunuyor. Yeni nesil Edge'in daha kompakt bir araç olacağı anlamına da gelen bu otomobilde ilginç bir elektronik yardımcı da görev yapıyor.

Şişkin ön tampon ve büyük altıgen ızgarayla güçlü bir görünüme sahip olan konseptte LED aydınlatma grubu, ince yapılı yan aynalar, yatık arka cama sahip bir bagaj kapağı ve spoiler kullanılmış.


İç mekanda sunulan açık renkli deri döşemeler, mavi renkli ambiyans ışıkları ve panoramik cam tavanla oldukça ferah bir hava yakalanırken ön konsolda sportif bir görünüm yakalanmış. Arka koltuklar üzerinde de dersine çalışmış gibi görünen Ford bu bölümde iPad'e entegre eğlence sistemi ve kol dayanağına yerleştirilen çok fonksiyonlu kumanda paneli sunuyor.


Adaptif hız sabitleme sistemi, kör nokta uyarısı ve kaza öncesi frenleme gibi yardımcılara sahip olan konseptin en ilginç aksesuarı otomatik park sistemi. Uzaktan kumandayla aracın dışından da kumanda edilebilen özellik park edilebilecek bir alan bulup aracı tam otomatik olarak park edebiliyor. Bu sistemin sensörleri engel önleme sisteminde de kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder