13 Kasım 2013 Çarşamba

Lincoln MKC


Ford'un yan markalarından Lincoln yaklaşık bir yıl önce konsept versiyonunu tanıttığı MKC modelinin seri üretimine başlıyor. Ford Kuga temelli araçta markanın gelecekte daha çok modelinde kullanacağı yeni bir motor da yer alıyor.

Ana hatları konsept modelinden alınan araçta biraz daha genişletilmiş farlar, daha büyük yan aynalar, gizlenmemiş kapı kolları, 18 ve 19 inç çaplı jant seçenekleri, koyu renkli ve krom süslemelere sahip kapı alt kısımları, daha küçük bir panoramik cam tavan, hafifçe makyajlanmış LED stoplar, alt kısmı Kuga'dan alınmış gibi duran arka tampon ve egzoz çıkışlarıyla ince port bagaj rayları dikkat çekiyor.


İç mekanda da konseptten alınan detaylar dikkat çekse de daha alışıldık bir tasarıma sahip koltuklar ve artık dokunmatik olmayan orta konsol kumanda elemanları seri üretime geçen farklılıklar. Çok fonksiyonlu direksiyon simidi ve büyük kısmı dijital olan gösterge paneli şık bir görünüm sunarken orta konsolda büyük bir dokunmatik ekran yer alıyor.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip iki farklı motor seçeneği sunulacak olan aracın 2 litre hacimli ünitesini Escape testimde tanıtmıştım. 240 beygir güç, 365 Nm tork üretebilen üniteye gelen kardeşse 2.3 litre hacimli. 275 beygir güç üretebilen motorun üretebildiği maksimum tork 405 Nm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder