5 Kasım 2013 Salı

Toyota FCV


Totoya'nın 2015 yılında piyasaya sürmeyi planladığı yakıt pili teknolojisi kullanan otomobili kendisini yavaş yavaş gösteriyor. Bu yıl Tokyo otomobil fuarında sergilenecek olan FCV konsepti gelecekte markanın alternatif yakıtlı modellerinin neye bezeyeceğini gösteriyor.

Dev hava girişlerine sahip olan ön tampou ince yapılı ön panjur ve farlarla birleşince oldukça sportif bir görünüme sahip olan aracın çamurluk tasarımı lastikleri biraz küçük gösteriyor. Yan aynaları bulunmayan konseptin dar sütunları geniş cam alanlarına sahip olmasını sağlamış.


Arka kısmında da boydan boya uzanan stoplar dikkat çekerken tamponun altına ince bir difüzör yerleştirilmiş. 4.870 mm boya, 1.810 mm genişliğe ve 1.535 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.780 mm.

Yakıt pilleri hidrojenle doldurulan otomobilde en az 136 beygir güç üretebilen bir motorun bulunacağı belirtildi. Yaklaşık 3 dakikada doldurulabilen hidrojen tüpleri 500 km'nin üzerinde menzil sağlayabiliyor. Bu menzil, 2 yıl önce tanıtılan konseptinkinden daha az.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder