1 Mart 2013 Cuma

Mercedes-Benz G63 AMG 6X6


Mercedes ve AMG şaşırtmaya devam ediyor. Genelde ürettiği ciddi görünümlü SUV modelleri akıllarda yer eden üreticiler bu sefer üç akslı bir G Serisi versiyonu üzerinde çalışıyor.


5. 867 mm boya, 2.111 mm ene ve 2.209 mm yüksekliğe sahip olan aracın temelleri Avustralya ordusu için üretilen G320 CDI modellerine dayanıyor. Yerden yüksekliği 460 mm olarak açıklanan aracın yaklaşma açısı 52, uzaklaşma açısıysa 54 derece olarak açıklandı. 37 inç çaplı lastiklere sahip olan aracın ağırlığı 3.775 kg olarak açıklanırken yükleme kapasitesi 650 kg.


Sınırlı sayıda üretilmesi beklenen G63 AMG 6X6'nın çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motoru 544 beygir güç, 760 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla donatılan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresinin 8 saniyenin altında olacağı açıklanırken maksimum sürat 160 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılacak.

Standart bir G63 AMG'den üç kat daha pahalı olacak aracın fiyatı 410.000 Euro civarında olacakken ortalama tüketim değeri de 18 litre/100 km olarak açıklandı.

Audi A3 Sportback g-tron


Bu yıl Cenevre'de sergilenecek olan alternatif yakıtlı araçlar arasına Audi A3'ün iki versiyonu katılıyor. Tanıtımı geçtiğimiz hafta yapılan e-tron'un ardından şimdi sıra g-tron'da.

Gizlenmiş egzoz çıkışları ve g-tron logolarıyla diğer A3 modellerinden ayrılan aracın iç mekanı da kardeşlerinden farklı değil.


1.4 litre hacimli TFSI motoru 110 beygir güç, 200 Nm tork üretebilen araç 0'dan 100 km/s sürate 11 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 190 km/s olarak açıklanıyor. Buraya kadar büyük bir değişiklik sunmuyormuş gibi görünen otomobilin motoru hem benzin hem de CNG ile çalışabiliyor.

Benzinli kullanımda yaklaşık 900 km menzil sunabilen aracın sahip olduğu iki adet doğal gaz tankı toplam 14 kg CNG depolayabiliyor. 100 km mesafede yaklaşık 3.5 kg CNG harcayan otomobilin bu durumda menzili 400 km'yi buluyor.

Toyota FT-86 Open


Toyota, sportif coupé modeli GT86'nın üzerini açıyor. 2013 Cenevre otomobil fuarında sergilenecek olan konsept aracın ismi bir kere daha FT-86 olarak değiştirilmiş.

Dört kişilik yapısını koruyan aracın tasarımında büyük bir değişiklik olmasa da 18 inç çaplı jantlar dikkat çekiyor. İç mekanda çift renkli deri döşeme fark edilirken direksiyon simidi ve konsolda özel logolar bulunuyor.


Sarı renkli paspaslara sahip olan otomobilin tasarım olarak en büyük farklılığı orta konsolda bulunuyor. GT86'da büyük bir radyo kontrol ünitesi kullanan Toyota bu konseptte küçük bir radyo ünitesi ve üç analog göstergeye yer vermiş.

28 Şubat 2013 Perşembe

Chevrolet Prisma


Chevrolet'nin Brezilya kolu bu ülkeye özel küçük bir sedan modelin tanıtımını yaptı. GM'in gelecek nesil Corsa'da da kullanacağı Gamma II platformu üzerine geliştirilen otomobil büyük bagaj hacmiyle dikkat çekiyor.

4.2 metre boya, 1.7 metre genişliğe ve 1.4 metre yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.5 metre olarak açıklanırkenbagaj hacminin 500 litre olduğu belirtildi. Alçak burnu, kısa motor kaputu, küçük lastikleri ve yükseltilmiş gibi duran gövdesiyle biraz orantısız gibi duran otomobilin bagaj kapağı da oldukça küçük.


İç mekanında dijital gösterge tablosu ve dokunmatik eğlence sistemi ekranı gibi modern dokunuşlar bulunan otomobilin dairesel havalandırma kumandaları ve gövde rengine uygun konsol kaplaması da şık duruyor.

İki adet benzinli motor seçeneğine sahip olan aracın 1 litre hacimli ünitesi 80, 1.4 litre hacimli seçeneğiyse 106 beygir güç üretebiliyor. Her ikisi de benzinle birlikte etanol de yakabilen motorlar sadece manuel şanzımanla alınabilecek.

Citroën DS3 Cabrio L'Uomo Vogue



Citroën, 2013 Cenevre otomobil fuarında DS4 Electro Shot'ın yanında tek örneği bulunacak olan DS3 Cabrio modeli L'Uomo Vogue'u da sergileyecek.


Mat füme gövde rengine sahip olan otomobilin tavanında özel desenler bulunurken kromajlı yan aynalarda da lazerle işlenmiş DS monogramları yer alıyor. İç mekanda kahverengi deri döşemelerle dikkat çeken aracın ön paneli de gövde rengine boyanmış.

Tek örneği bulunacak olan otomobil Mart ayında yapılacak açık artırmayla satılacak ve elde edilen gelir Dünya Sağlık Örgütü'ne bağışlanacak.

27 Şubat 2013 Çarşamba

Maserati GranTurismo MC Stradale


Maserati'nin bu yıl Cenevre'ye getireceği yeni araçlardan birisi de GranTurismo MC Stradale olacak. Görünümünde büyük değişiklikler olmayan araç artık daha çok yolcu kapasitesi sunuyor.

Yeni tasarım 20 inç çaplı jantlar ve ön kısmına hava girişi açılmış karbon fiber motor kaputu dışında dikkat çekici bir farklılık sunmayan otomobilde karbon seramik fren diskleri kullanılmış.

İç mekan tasarımı değişmeyen otomobilde kullanılan malzemeler ve bu malzemelerin desenlerinde farklılıklar bulunurken en büyük farklılık eskiden sunulmayan arka koltukların artık standart donanıma alınmış olması.

Kaputu altında görev yapan 4.7 litre hacimli v8 motoru GranTurismo Sport ile paylaşan otomobil 460 beygir güç, 520 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla sunulan aracın maksimum sürati 302 km/s'e yükselmiş.

Citroën DS4 Electro Shot


Fransız üretici Citroën, DS4 modelinin özel donanımlı bir versiyonunu 2013 Cenevre otomobil fuarında tanıttıktan hemen sonra piyasaya süreceğini açıkladı.


Teknik bir yenilik sunmayan otomobilin dış mekanında siyah renkli tavan ve arka spoiler bulunurken kromajlı yan aynalar ve iç kısımları siyah renkli jantlar dikkat çekiyor.

İç mekanda metal pedal seti, kahverengi deri döşemeler ve parlak kaplamalar bulunan otomobilin standart donanımına navigasyon sistemi de eklenmiş.

Volkswagen Golf GTI


Geçtiğimiz hafta Golf ailesinin en sportif Diesel modelini tanıtan Volkswagen beklendiği gibi efsanevi isim GTI'ı da Cenevre'de sergileyeceğini açıkladı. Geçtiğimiz yıl tanıtılan konsept modelden çok farklı olmayan otomobil ile birlikte üç kapılı Golf'ün de şekli kesinleşmiş oldu.

Konsept modelinden alınan sportif ön tamponunu GTD ile paylaşan aracın GTI logolu ön panjurunda da kırmızı şerit dikkat çekiyor. Farklı yan etekler ve 17 inç çaplı jantlara sahip olan otomobilde kırmızı fren kaliperleri, koyulaştırılmış stoplar, küçük bir difüzör ve çift çıkışlı egzoz sistemi standart olarak sunuluyor.

İç mekan tasarımı GTD'ninkinden farksız olan aracın GTI logolu çok fonksiyonlu direksiyon simidinin alt kısmı düzleştirilirken yan destekleri yüksek koltuklarda ekose desenler dikkat çekiyor. Tavanın iç kısmını siyah renkte sunan Volkswagen yaşam alanında kırmızı renkli ambiyans ışıklandırması kullanmış.


1.351 kg ağırlığa sahip olan otomobilin standart versiyonlarında 312 ve 300 mm çapında fren diskleri kullanılırken Performance paketiyle birlikte çaplar 340 ve 310 mm'ye yükseliyor.

Standart araçta görev yapan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli ünite 220 beygir güç, 350 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 6.5 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 246 km/s olarak açıklanıyor. Ford Focus ST ile başabaş olan bu performans verilerini 6 ileri vitesli manuel şanzımanla elde edebilen otomobil standart haliyle 100 km mesafede ortalama 6 litre benzin yakarken 6 ileri vitesli DSG ile tüketim değeri 6.4 litre/100 km'ye ulaşıyor.

Performance paketiyle birlikte torku değişmeyen aracın gücü 230 beygire yükseliyor. 0'dan 100 km/s sürate 6.4 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati de 250 km/s'i buluyor. Manuel şanzımanlı modellerinde aynı tüketim ortalamasını sunan Performance paketli modellerin DSG ile ulaşabildiği ortalama 6.5 litre/100 km.

Bütün versiyonlarında Start/Stop sistemi standart olarak sunulacak olan Golf GTI modellerinin fiyatları Almanya pazarında 28.350 Euro seviyesinden başlayacak.

26 Şubat 2013 Salı

Ford Focus ST


Test için araç vermekten kaçınan Ford Otosan'a kıyağım devam ediyor. Avrupa'ya yavaş yavaş gelmeye başlayan Escape-Kuga ve Fusion-Mondeo ikilisinin ardından performans modeli açlığımı gidermek için direksiyonuna geçtiğim Focus ST ile karşınızdayım.

Focus ailesinin şimdilik en güçlü versiyonu olan otomobil A.B.D.'de sadece beş kapılı hatchback gövde ve manuel şanzımanla sunuluyor. Bir önceki nesilde hem Focus ST hem de Focus RS'te görev yapan 2.5 litre hacimli ünitenin yerine geçen küçük hacimli motor hem daha fazla güç üretiyor hem de saçma vergilerimize daha uygun.


Dış Mekan


Ana hatları standart bir Focus hatchback modelinden farklı olmayan otomobilin farklılıkları da yok değil. Büyük hava girişi, siyaha boyanmış ön panjur, yuvarlak sis farların ve splitter gibi değişiklikler sunan ön tamponun üst kısmında yer alan farların çevresi siyah renkli. 18 inç çaplı jantlarla donatılan Focus ST'de daha aerodinamik yan etekler, daha büyük bir spoiler, daha sportif görünümlü bir arka tampon ve ortaya yerleştirilmiş ilginç tasarımlı bir çıkışa sahip egzoz sistemi görev yapıyor.

Bu araç için daha canlı pastel gövde renklerini de palete katan Ford hem ön panjur hem de bagaj kapağında birer ST logosu sunarken geriye kalan detaylar Focus hatchback'ten aynen alınmış.

4.360 mm boya, 1.824 mm genişliğe ve 1.466 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.650 mm olarak açıklanıyor.


İç Mekan


Aracın ön kapıları açıldığında birkaç sürpriz sizleri bekliyor. Kapı eşiklerinde ST logolu ve kırmızı renkli kaplamalar bulunurken metal pedal seti, çok fonksiyonlu, deri kaplı ve ST logolu direksiyon simidi, orta konsolun en üstüne yerleştirilen turbo basıncı, yağ sıcaklığı ve yağ basıncı göstergeleri ve çok şık görünen Recaro koltuklar bu sürprizler arasında sayılabilir.

İç mekanının geriye kalan bölümünü diğer Focus modelleriyle paylaşan ST'nin köşeli tasarıma sahip kapı içlerinde çok büyük ve derin olmayan gözler bulunuyor. Cam ve yan ayna kumandaları sürücü kapısına yerleştirilirken gösterge tablosuna 4.2 inç büyüklüğünde LCD bilgi ekranı eklenmiş.

Orta konsolun üst kısmına yerleştirilen üç küçük analog göstergenin altına opsiyonel olarak sunulan Navigasyon sisteminin büyük dokunmatik ekranı eklenmiş. Bu bölümün altında 10 hoparlöre sahip Sony ses sisteminin kumandaları eklenirken daha da aşağıda çift bölgeli havalandırma sisteminin tuşları bulunuyor. Vites konsolunda vites kolunun yanında kapaksız bir göz yer alırken daha geride bardaklık, el freni kolu ve 12 Volt soketi bulunuyor.

Ulaşımı diğer hatchback Focus modelleri gibi kolay olan arka koltuklar da öndekiler gibi çift renkli tasarıma sahip. Arka kapıların iç kısımlarıyla birlikte koltukların yan taraflarında da kapaksız gözlere yer veren Ford'un arka koltuk kol dayanağını opsiyonel donanımda sunmasıysa ilginç.

Baş ve omuz mesafesini kardeşleriyle paylaşan Focus ST'nin arka koltuk diz mesafesiyse sırtlıkları daha kalın olan Recaro ön koltuklar nedeniyle yaklaşık 30 mm daha kısa. Aracın opsiyonel donanımları arasında bulunan sunroof biraz küçük kalan boyutlarıyla dikkat çekse de iç mekanın daha havadar olmasına katkısı büyük.

A.B.D. ölçüm sisteminin farklı olmasından dolayı bagaj hacmi 600 litrenin üzerinde gibi görünse de aslında 421 litre hacimli bir bagaja sahip olan otomobilin sunduğu bu hacim ST'nin standart donanımında bulunan stepne ve ses sisteminin parçası olan subwoofer nedeniyle daha da sınırlı. Arka koltukların asimetrik olarak yatırılmasıysa bu sınırlı hacmin genişletilebilmesini sağlıyor.


Konfor


Focus ST'de, ailenin diğer üyelerinde sunulan seviyede konfor aramak yanlış olur. Bununla birlikte yaşam alanında sunulan sunroof, kaliteli ses sistemi, anahtarsız çalıştırılabilen motor, navigasyon sistemi ve çok fonksiyonlu direksiyon simidi sürücü ve yolcuların hayatını kolaylaştırıyor.

Diğer Focus modellerinde kullanılandan daha sert ayarlı süspansiyon sistemi 18 inç çaplı jantlar ve 235/40-18 ölçüleri sunan lastiklerle birleştiğinde konfordan çalıyor olsa da sertlik seviyesi bir önceki nesil Focus RS'te olduğundan daha başarılı.

Çok rahat ön koltuklar ve hafif debriyaj pedalı sayesinde sürücü ve ön koltuk yolcusu konforlu bir yolculuk yaparken kalın ön koltuk sırtlıkları nedeniyle arkada oturanların diz mesafesinin azalmış olması burada yolculuk edecekleri memnun etmeyecektir.


Sürüş


Aracın en başarılı olduğu başlık şüphesiz sürüş. Konfora olumsuz etki eden sert süspansiyon ayarı ve 40 yanaklı lastiklerle birleşen 18 inç çaplı jantlar yol tutuşu zaten başarılı olan Focus'u bir adım öteye taşımış. Çok zorlandığında kontrollü bir şekilde önden kayan Focus ST'de dikkat edilmesi gereken bir konu da torque steer. Daha önce Focus RS testinde de başıma gelen torque steer malesef güçlü ve yüksek torka sahip motorları önden çekiş sistemiyle eşleştirmenin bir yan etkisi. Özellikle 1 ve 2. viteslerde yapılan ani hızlanmalarda direksiyonun sağa kırılmasına neden olan fenomeni kontrol altında tutmak için dikkatli olmak gerekiyor.

Yolları belirgin 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve hafif debriyaj pedalıyla vites değiştirmek bir zevk halini alırken dengeli duruş sağlayan frenlerin dozlanması da oldukça başarılı. Çok dengeli bir yapıya sahip olan aracın virajları sevmesi, Recaro koltuklarda oturan ön yolcular için sorun değil. Oldukça rahat olan koltukların yüksek yan destekleri dinamik sürüşlerde ön yolcuları rahatlıkla yerlerinde tutabiliyor.

Tok bir sese sahip olan motor ve egzoz sisteminin yanında duyulan turbo ıslıkları da bir önceki nesil Focus RS'i hatırlatırken turbo basınç göstergesinin sürekli hareket eden ibresi de bana bu aracı hatırlattı.

Otomobilin Focus RS'i hatırlatmayan yanıysa direksiyon sistemi. Elektro-hidrolik sistem diğer Focus modellerinde görev yapandan daha sportif ayarlı olsa da konu yolu hissetmek olunca bir önceki nesilde kullanılan hidrolik ünitenin önüne geçemiyor.

Performans konusundaysa rahatlıkla eski modelin önünde yer alan Focus ST'nin turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 250 beygir güç, 360 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 6.5 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati de 248 km/s olarak açıklanmış. Avrupa'da ortalama tüketim değeri 7.2 litre/100 km olarak verilen Focus ST'nin günlük kullanımda ulaştığı 9 litre/100 km'lik değer A.B.D. ölçüm metoduyla elde edilen ortalamaya eşit.


Fiyat/Donanım


Bir kere daha geldik A.B.D.'nin faydalarına. Standart donanımıyla fiyatı 24.495 Dolar seviyesinden başlayan Focus ST'nin 10 hoparlörlü Sony müzik sistemi, yarı deri döşemeli koltuklar, SYNC, MyFord Touch, uydu radyosu ve elektronik klima kumandasını sunan ST2 paketi 2.385 Dolar karşılığında alınabilirken tam deri koltuklar, xenon farlar, viraj aydınlatması, ambiyans ışıklandırması, arka kol dayanağı, ısıtmalı yan aynalar ve navigasyon sisteminden oluşan ST3 paketi 4.435 Dolar'a sizin olabiliyor.

ST2 paketiyle donatılan test aracında bulunan bir diğer opsiyonel donanım olan elektrikli açılır tavan için de 895 Dolar ek ücret isteniyor.

Avrupa'da fiyatları yaklaşık 31.000 Euro seviyesinden başlayan otomobilin Türkiye'de dahil olduğu vergi dilimi artık neredeyse bir önceki nesil modellerin seviyesinde bir oran istediğinden fiyat da otomatik olarak 50.000 Euro seviyesine çıkacak gibi görünüyor.


Sonuç


Ford Focus ailesinin şimdilik en güçlü versiyonu olan ST'nin Avrupa pazarında çok tutuşacağı düşünülen Station Wagon seçeneği okyanus ötesinde bulunmasa da hatchback modelin dinamik sürüş özellikleri ve istenen fiyata sunduğu özellikler oldukça başarılı.

Volvo'dan alınan ve bir önceki nesil Focus ST ve RS modellerinde görev yapan 5 silindirli motorun küçüleceğini duyduğumda biraz korkmuş olsam da eskisinden 25 beygir daha güçlü bir şekilde karşımıza çıkan yeni nesil Focus ST'yi kullanırken RS için sabırsızlanmamak elde değil.


Fotoğraflar


Test sırasında çektiğim fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

McLaren P1


McLaren, bayrağı efsanevi modeli F1'den devralacak modeli P1'i aylar öncesinden tanıtmaya başlamış olsa da resmi teknik verilerinin bizlerle olması Şubat sonunu buldu.

Yuvarlak hatlı tasarımını daha önce de gördüğümüz otomobilin arkasına yerleştirilen ve gövdeyle aynı seviyeye gizlenebilen spoiler bir hava freni olarak kullanılabildiği gibi yüksek süratli sürüşlerde hava sürtünmesinin azaltılabilmesi için açısı, direksiyon simidi üzerine yerleştirilen düğme sayesinde değiştirilebiliyor.


1.400 kg ağırlığa sahip olan otomobilin fren sisteminde görev yapan diskler yeni bir karbon seramik alaşımından üretilmiş. Standart karbon seramik disklerden daha hafif olan parçalar daha çabuk soğurken çelik disklerde olduğu gibi parlak bir görünüme sahip.

İç mekanı neredeyse tamamen karbon fiberden üretilen P1'in yaşam alanında kullanılan bu parçaların en üst cilası atılmamış ve bu sayede 1.5 kg ağırlık tasarrufu sağlanmış. Karbon fiber iskelete sahip koltuklar 10.5 kg ağırlığa sahip. İleri-geri kaydırılabilen koltukların sırtlıklarıysa 28 derecede sabitlemiş. McLaren, pistlere çıkıp aracı kaskla kullanacak sürücüler için sırtlık açısını 32 derece olarak da sunabiliyor.


Otomobilin, gaz pedalına atmosferik emişli bir motora sahipmiş gibi tepki verebilmesi için hibrit bir sistemle donatıldığını açıklayan McLaren, Formula 1'de kullandığı teknolojilerden birisini daha yollara taşımış oluyor. Çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v8 motoru 737 beygir güç, 720 Nm tork üretebilen otomobilin elektrik motoru 180 beygir güç, 260 Nm tork sağlayabiliyor.

Karma kullanımda 916 beygir güç, 900 Nm tork üretebilen araçta 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik bir şanzıman görev yapıyor. Hızlanma verileri kesin rakamlarla belli edilmese de otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3 saniyenin altında zaman alacak. 200 km/s'e 7, 300 km/s'eyse de 17 saniyenin altında ulaşabilen P1'in maksimum sürati 350 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış.

Sadece 375 örneği üretilecek olan otomobilin fiyatı İngiltere'de 866.000 Sterlin, A.B.D'deyse 1.115.000 Dolar olacak.

25 Şubat 2013 Pazartesi

Ford EcoSport


Ford'un geçtiğimiz yıl Brezilya pazarında satılacak versiyonlarını tanıttığı küçük SUV modeli EcoSport'un Avrupa'da yollara çıkacak modelleri de Barcelona'da ortaya çıktı.

Görünüm olarak geçtiğimiz yıl tanıtılan modelden farksız olan aracın iç mekanı da platformunu paylaştığı Fiesta'dan alınmış.


Kaputu altında görev yapan 1.5 litre hacimli benzinli motor 110 beygir güç üretebilirken turbo beslemeye sahip 1 litre hacimli ünite 125 beygir güç üretiyor. Seçimi düşük tüketimden yana kullanacak müşteriler için bir de 1.5 litre hacimli turbo Diesel üniteye sahip olacak aracın bu motoru 90 beygir gücünde.

Fiat 500 GQ Edition


İtalyan üretici Fiat, popüler miniği 500'ün özel bir versiyonunu tanıttı. Ünlü erkek dergisi GQ'nun logosunu taşıyan yeni araç farklı motor seçenekleriyle alınabilecek.

500S donanımını temel alan otomobilde sportif görünümlü tamponlar ve 16 inç çaplı jantların haricinde kapılara eklenen GQ logoları, çift renkli gövde ve turuncu renkli fren kaliperleri dikkat çekiyor.


İç mekanında da farklılıklar bulunan otomobilde metal görünümlü pedal seti, siyah deri döşeme, turuncu renkli dikiş iplikleri ve 500 logosu, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve siyah zeminli gösterge tablosu standart olarak sunulabiliyor.

Dört motor seçeneği bulunan otomobilin 0.9 litre hacimli ünitesi turbo besleme yardımıyla 85 beygir güç üretebilirken 1.4 litre hacimli ünite 100 beygir gücünde. 1.2 litre hacimli motoru 69 beygir gücünde olan otomobilin tek turbo Diesel seçeneğiyse 95 beygir gücünde.

BRABUS 800 Roadster


İş Mercedes modellerinin modifikasyonuna geldiğinde akla gelen ilk firmalardan olan BRABUS, yeni nesil SL65 AMG temelleri üzerine geliştirdiği süper spor roadster modelini tanıttı.

Ön tamponun altına büyük bir splitter yerleştiren firma hem tampon hem de ön çamurluklar arkasına hava çıkışları eklerken motor kaputu ve yan eteklerin arkasında hava girişlerine yer verilmiş. 20 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin arka kısmında sabit spoiler, difüzör ve yeni egzoz sisteminin dörtlü çıkışı dikkat çekiyor.


Aracın iç mekanında farklı renk ve desenlerde deri döşeme ile ahşap ve karbon fiber kaplamalar sunulurken metal kapı eşiği kaplaması, özel paspaslar, BRABUS gösterge tablosu ve metal pedal seti alınabilecek diğer aksesuarlar.

Araç için daha sert süspansiyon ve daha güçlü fren sistemleri de sunan BRABUS kaput altında da tam bir bomba sunuyor. Çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli v12 motoru 800 beygir güç, 1.420 Nm tork üretebilen aracın maksimum tork değeri 1.100 Nm'de sınırlandırılmış.


0'dan 100 km/s sürate 3.7 saniyede ulaşabilen 2.2 ton ağırlığındaki otomobilin 200 km/s sürate ulaşmasıysa 9.8 saniye sürüyor. 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımana sahip olan 800 Roadster'ın maksimum süratiyse 350 km/s'te sınırlandırılmış.

Abt RS5-R


Alman modifikasyon firması Abt bu yıl Cenevre'ye sportif Audi modellerinin performansı artırılmış versiyonlarıyla geliyor.

RS5 için geliştirilen kit farklı hava girişlerine sahip ön tampon, büyük bir splitter, deflektörler, farklı tasarıma sahip yan aynalar, 20 inç çaplı jantlar, daha geniş yan etekler, difüzöre sahip yeni arka tampon ve büyük spoiler gibi aksesuarlar sunuyor.

Otomobilin motoru için de modifikasyon sunan Abt yeni egzoz sistemiyle donatılan aracın 4.2 litre hacimli v8 ünitesinden 470 beygir güç almış.

Aston Martin Jet 2+2


2013 Cenevre otomobil fuarında dikkat çekecek olan firmalardan bazıları da tasarımcılar olacak. İtalyan firma Bertone organizasyona Aston Martin Rapide'in shooting brake versiyonuyla katılacak.

İsmini 60'lı yıllardan tanıdığımız DB4 GT Jet konseptinden alan otomobilin bir benzeri de üç kapılı olarak 2004 yılında Jet 2 ismiyle tanıtılmıştı.


Ana hatları Rapide'e benzese de ek hava girişlerine sahip ön tampon, panoramik cam tavan, hava çıkışlarına sahip arka tampon, One-77'dan alınmış gibi duran stoplar ve dik bagaj kapağıyla dikkat çeken aracın iç mekanında çift renkli deri döşeme ve daha bol ahşap kaplama gözlerden kaçmıyor.

BRABUS A200 CDI


Bu yıl da Cenevre'de bizlerle buluşacak modifikasyon firmaları arasında yer alan BRABUS, Mercedes A Serisi için geliştirdiği modifikasyon kitlerine bir yenisini ekledi.

Daha önce A250 için hazırladığı kiti tanıtmış olan üretici otomobilin dış görünüşüne büyük müdahalelerde bulunmamış. Ön tamponun altına büyük bir splitter ekleyen BRABUS farklı tasarımlara sahip jantlar, dört çıkışlı egzoz sistemi ve arka tampon altı için bir difüzör sunuyor.

Otomobilin kaputu altında görev yapan 1.8 litre hacimli turbo Diesel üniteyi de modifiye eden üretici motordan 165 beygir güç, 350 Nm tork almayı başarmış.