4 Mayıs 2013 Cumartesi

BRABUS CLA


Mercedes'in yeni dört kapılı coupé ailesi CLA için hazırlanan modifikasyon kitleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor. BRABUS'un sunduğu ilk parçalar sade bir sportiflik sunuyor.

Araç için 18 ve 19 inç çaplı jantlar sunan firma süspansiyon istemini alçaltmış. Arka tamponunun alt kısmına bir difüzör eklenen otomobile dört çıkışlı egzoz sistemi de eklenmiş.

Motor için sunulan ilk kit CLA 250'de kullanılan turbo beslemeli 2 litre hacimli üniteyi güçlendirmiş. 245 beygir güç üretebilen motor 385 Nm maksimum tork değerine ulaşmış.

Kia Sedona


Kia'nın büyük MPV modeli Sedona geri döndü. Geçtiğimiz yıl satışı durdurulan araç ufak bir makyaj ve iddialı bir satış fiyatıyla tekrar yollarda.

Yenilenmiş ön tampon, sis farları üzerine eklenmiş LED gündüz aydınlatması, hafifçe rötuşlanmış ön panjur ve yeni jantlar gibi tasarım farklılıkları sunan aracın iç mekanına geçildiğinde ön koltuklar arasına bir tablet bilgisayar muhafaza edebilecek büyüklükte göz ilave edildiği görülebiliyor.


3.5 litre hacimli v6 motoru 270 beygir güç, 335 Nm tork üretebilen Sedona 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ve daha zengin bir donanımla satışa sunuldu. MPV'nin A.B.D.'de başlangıç fiyatıysa 25.900 Dolar.

3 Mayıs 2013 Cuma

Chevrolet Corvette Stingray Indianapolis 500 Pace Car


Geçtiğimiz aylarda seri üretim modelleri tanıtılan 7. nesil Chevrolet Corvette'in bu yıl 97.'si düzenlenecek olan Indianapolis 500 organizasyonunda Pace Car görevine getirildi.

Geçtiğimiz yıl da 6. nesil Corvette'in ZR1 modeli aynı organizasyonda kullanılmıştı. Bu araçla birlikte toplamda 12 kere yarış başlatma görevine getirilen Corvette'in 2013 yılında sahip olacağı gövde rengi de mavi olarak kesinlik kazanmış oldu.

A.B.D.'de başlangıç fiyatı 51.995 Dolar olarak açıklanan otomobil gövdesi üzerine eklenen grafikler ve başarılı bir şekilde gizlenmiş çakarlar haricinde seri üretim versiyonundan farksız.

Volkswagen Scirocco Million Edition


Volkswagen'in sportif hatchback modeli Scirocco'nun güncel nesli yakında bir milyon üretim rakamına ulaşacak. Bu olayı kutlamak isteyen firma sadece Almanya ve Çin pazarlarında satacağı Million Edition'ı tanıttı.

Sadece siyah gövde rengiyle sunulacak olan otomobilde R-Line gövde kiti, metalik muhafazalara sahip yan aynalar, 18 inç çaplı jantlar (Çin'de 17 inç), koyulaştırılmış yan ve arka camlar, koyu renkli stoplar ve gövdeyi ortadan bölen gri şeritler standart olarak sunuluyor.


İç mekanında siyah renkli deri döşeme, turuncu dikiş iplikleri, Million işlemeli koltuk sırtlıkları, metal kapı eşik kaplamaları, özel paspaslar ve metal pedal seti standart olarak sunulan otomobil ikisi Diesel, üçüyse benzinli toplam beş motor seçeneğine sahip.

Porsche 911 Turbo ve Turbo S


Porsche'nin en çok merak uyandıran yeni model çalışmaları 911 ailesinde bulunuyor. Bu ailenin içerisinde de otomobilseverlerin sabırsızlıkla bekledikleri model genelde Turbo ve Turbo S ikilisi oluyor.

991 kasa kodlu 911'in Turbo ailesinde LED aydınlatmalara ve daha sportif görünen hava girişlerine sahip ön tampon ilk bakışta dikkat çekiyor. 20 inç çaplı jantlarla donatılan araçlardan Turbo S modelleri tek bijonlu jant bağlantısı sunuyor.

Boyu 4.490 mm'ye ulaşan otomobilin genişliği 1.878 mm ile Carrera 4 ve 4S modellerinden 28 mm fazla. Aks mesafesi de 2.450 mm'ye ulaşan otomobillerde farklı tasarıma sahip yan etekler, arka çamurluklar önlerine yerleştirilen havalandırma girişleri, daha belirgin hava çikişlarına sahip kaput, daha sportif bir tasarıma sahip arka tampon ve dört çıkışlı egzoz sistemi bulunmakta.


Özellikle arka tampon seviyesinde görünümü 918 RSR konseptlerini andıran Turbo modellerinde yüksekliğini sürate göre ayarlayabilen spoiler dışında ön tampon altına yerleştirilen ve yüksek süratlerde otomatik olarak aşağıya inen bir splitter da görev yapmakta.

Çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli Boxer motor Turbo'da 520, Turbo S'teyse 560 beygir güç üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 3.2 ve 3.1 saniyede ulaşabilen otomobillerden Turbo S'in maksimum sürati 318 km/s olarak açıklandı.

Start/Stop sistemi sayesinde ortalama yakıt tüketim değeri 9.7 litre/100 km'ye düşen otomobillerin Almanya pazarında sahip olacakları vergiler dahil fiyatlarıysa şöyle: Turbo: 162.055 Euro, Turbo S: 195.256 Euro.

1 Mayıs 2013 Çarşamba

Inside X6 M Stealth


BMW'nin portif SUV modeli X6 M'i modifiye eden firmalar arasına Inside Performance da katıldı. AC Schnitzer tarafından hazırlanan gövde kitiyle donatılan otomobilin motor gücünde önemli artış kaydedilmiş.


Genişletilmiş çamurlukları ve 22 inç çaplı jantlarıyla birlikte gövdesine uygulanan kamuflajla da dikkat çeken aracın egzzo sistemi yenilenirken süspansiyon sistemi 75 mm alçaltılmış.

İç mekanında, orta konsolun sürücü tarafında yer alan havalandırma ızgarası yerine bir bilgi ekranı yerleştirilen aracın çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motoru 700 beygir güç, 850 Nm tork üretebiliyor.

30 Nisan 2013 Salı

Irmscher Trax


Alman modifikasyon firması Irmscher, Opel Mokka'nın ardından bu aracın teknik ikizi olan Chevrolet Trax için geliştirdiği kiti de tanıttı.

Aşağıya doğru genişleyen ön tampon, 19 inç çaplı jantlar, kromajlı kapı kolları, yan basamaklar, ön ve arka tampon alt korumaları gibi aksesuarlara sahip olan aracın yeni egzoz çıkışları kromajlı veya siyah renkli olabilirken süspansiyon sistemi 30 mm alçaltılmış.

İç mekanda direksiyon simidi ve ön koltuklar arasında yer alan kol dayanağı deri ile kaplanırken kapı eşiklerine metal kaplamalar eklenmiş. Koltukları farklı renklerde deriyle sunabilen Irmscher araca özel paspasları da aksesuarlar arasına eklemiş.

Volkswagen Golf R-Line


Volkswagen'in sportif R-Line paketi 7. nesil Golf'e de uygulandı. Üç değişik parçadan oluşan ekipmanlardan büyük çoğunluğu görselliğe hitap etmekte.

Dış pakette R-Line logolu piyano siyahı ön panjur, alt kısmında bir splitter bulunan daha sportif tasarımlı ön tampon, sis farları, daha geniş yan etekler, difüzör, spoiler ve hafifçe makyajlanmış arka tampon sunan Volkswagen R-Line Sport isimli paketinde sportif ayarlı süspansiyon ve direksiyon sistemiyle birlikte karartılmış arka camları donanıma katmış.


İç mekan paketinde alüminyum görünümlü panel süslemeleri, metal ön kapı eşik kaplamaları, siyah tavan iç kaplaması, metal pedal seti, ambiyans ışıklandırması, R-Line logolu, sportif görünümlü direksiyon simidi, kontrast renkli dikiş iplikleri ve R-Line açılış ekranı standart olarak sunulurken 17 ve 18 inç çaplı jantlar ek ücret karşılığında alınabiliyor.

29 Nisan 2013 Pazartesi

Mercedes-Benz Sprinter


Mercedes'in orta boy ticari aracı Sprinter makyajlandı. Kaputu altında büyük değişiklikler olmayan araçların güvenlik donanımlarındaysa farklılıklar bulunuyor.

LED gündüz aydınlatması sunan yeni farlar, daha agresif görünümlü kaput ve ön tampon, farklı jant seçenekleri ve yeni ön panjur dış görünüşte yapılan değişiklikleri oluştururken iç mekanda daha kalın direksiyon simidi, yeni vites topuzu ve farklı ses sistemi dikkat çekiyor.

Güvenlik donanımı da zenginleştirilen Sprinter yan rüzgar dengeleme, kaza önleme, şeritte kalma ve kör nokta uyarısı gibi yardımcıların yanında otomatik uzun far yardımcısını da opsiyonel olarak barındırıyor.

Tamamı Euro 6 egzoz emisyon normlarını karşılayan motorları 95 ile 190 beygir arasında güç üretebilen ticari araç ailesinde 1.8 litre hacimli, aşırı beslemeli benzinli motor da alınabiliyor. 156 beygir güç üretebilen ünitenin doğal gazla çalışan versiyonu da bulunuyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan araçlarda 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman da alınabilecek.

Chery Beta 5


Bu yıl Şangay otomobil fuarında sergilenen yerli konseptler arasına Chery Beta 5 de eklendi. Şık bir görünüm sunan SUV geleceğin Tiggo 5'i temelleri üzerine geliştirilmiş.

Sade bir tasarıma sahip olan konsept seri üretime hazır bir araç. Teknik verileri açıklanmasa da araçta turbo beslemeye sahip benzinli motorların kullanılması planlanıyor. Bu arada dış görünüm gibi iç mekan tasarımı da Ford Kuga'yı hatırlatıyor.

Geely KC Concept


Geely'nin bu yıl sergilediği konseptler arasında dikkat çekici bir sedan da bulunuyor. Markanın gelecekte üreteceği üst sınıf sedanın ön gösterimi niteliğinde olan otomobil Volvo S80 temelleri üzerine geliştirilmiş.

Sade fakat şık bir tasarıma sahip olan otomobilde LED aydınlatma grubu ve büyük jantların yanında inceltilmiş yan aynalar da dikkat çekiyor. Egzoz sisteminin çift çıkışını tampona entegre eden Geely kısa tuttuğu bagaj kapağını kambur şeklinde tasarlamış. 4.960 mm uzunluğa sahip olan aracın aks mesafesi 2.880 mm


İç mekanda da sade bir görünüm tercih eden firma dijital gösterge tablosu ve orta konsolun üzerine yerleştirilen bilgi ekranının yanında uzun havalandırma ızgaralarının altına eklediği paneli de dokunmatik yüzeylerden oluşturmuş. Dört adet tekli koltuğa sahip olan konseptin arka koltukları için büyük bir ekran da unutulmamış.

Toyota FT-HT Yuejia


Bu yıl Şangay'da konsept araç tanıtan üreticiler arasına Toyota da katıldı. Japon üretici fuarda, ismini Lexus modellerinden almış gibi görünen konsept MPV aracı FT-HT'yi sergiledi.

Dev ön panjuruyla daha ilk bakışta dikkat çeken otomobilde konseptlerin neredeyse ortaklaşmış özellikleri olan LED aydınlatma grubu, ince yapılı yan aynalar, gizlenmiş B, C ve D sütunları gibi tasarım detayları görülebiliyor.

Agresif bir yüze sahip olan aracın yan çizgileriyse oldukça yumuşak. İlginç şekilde jant çapları abartılı büyüklükte olmayan konseptin çok geniş açılabilen kapıları iniş-binişi kolaylaştırıyor. Kapı kolları şık bir tasarıma sahip olan aracın arka kapıları geriye doğru açılıyor.

Üç sıra koltuğa ve 6 kişilik oturma kapasitesine sahip olduğu açıklanan konseptte hibrit bir güç ünitesi bulunduğu da belirtildi.

28 Nisan 2013 Pazar

TECHART Porsche Cayman


Porsche'nin küçük coupé modeli Cayman için geliştirilen görünüm kitleri ortaya çıkmaya başladı. Alman markanın ismi anıldığında akıllara gelen ilk firmalardan olan TECHART görsel paketiyle karşımızda.

Ön tamponu altına bir splitter eklenen aracın far çerçeveleri farklı renklere boyanırken yan aynalar da artık daha dikkat çekici. 21 inç çaplı jantlara sahip olan otomobilin yan hava girişlerinde de yeni paneller kullanılmış.


Arka kısmında sabit spoiler ve alt kısmı yenilenmiş tampon dikkat çeken aracın egzoz sistemi yenilenirken süspansiyon sistemi 35 mm alçaltılmış.

İç mekanında da farklılıklar bulunan Cayman için yeni deri ve Alcantara döşemeler sunan modifikasyon firması değişik renklerde dikiş iplikleri, sportif direksiyon simidi, değişik renkli plastik parçalar, metal pedal seti ve özel paspasları da donanıma katmış.

Toyota 4Runner


Toyota'nın SUV modellerinden 4Runner makyajlandı. Daha agresif bir görünüme kavuşan aracın teknik yapısındaysa büyük bir yenilik bulunmuyor.

GT86'nın önünde gördüğümüz far yapısına sahip olan makyajlı otomobilin ön panjuru da büyümüş. Köşeli hatlarını koruyan 4Runner'ın açık renkli stopları ve yeni jantları da dikkat çeken detaylar arasında.


Köşeli görünümü iç mekanda da korunan SUV, siyah ağırlıklı konsolunda küçük görünen bir navigasyon ekranı ile ses ve havalandırma sistemleri için dağınık kumanda düğmeleri sunuyor. İki veya üç koltuk sırasına sahip olarak alınabilen aracın bagaj zemini dışarıya doğru kaydırılabiliyor.


Kaputu altında 4 litre hacimli v6 motorunu koruyan 4Runner 270 beygir güç, 378 Nm tork üretebiliyor. İki veya dört tekerlekten çekişli olarak ısmarlanabilen araç 5 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip.