25 Ekim 2013 Cuma

BMW 2 Serisi


Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan casus görüntülerin ardından fotoğrafları da yavaş yavaş sızdırılan BMW 2 Serisi sonunda resmen tanıtıldı. 1 Serisi Coupé'nin yerine geçen aile temellerini paylaştığı 1 Serisi'ne oranla daha az göze batan çizgilere sahip.

1 Serisi'nin ön kısmından tamamen farklılaşan yüzünde ince yapılı farlar dikakt çekerken kaput ve yan yüzeylerde görülebilen dalgalanmalar organik tasarımın parçaları olarak öne çıkıyor. Küçük yapılı stopları 1 Serisi Coupé'dekilere benzerken donanım seviyesine göre sunulan jant ve tampon tasarımları farklılık gösteriyor.


4.432 mm boya, 1.774 mm genişliğe ve 1.418 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.690 mm olarak açıklanırken bagaj hacmi de 390 litre.

Dış görünüşü hatchback kardeşinden farklı olan otomobilde aynı şeyi iç mekan için söylemek zor. 1 Serisi'nden alınan ön konsol yolculara tanıdık bir hava sunuyor.


İlk etapta zengin motor seçenekleriyle piyasaya sürülecek olan küçük coupé 2 litre hacimli turbo Diesel ünitenin üç versiyonuna sahip. 218d, 220d ve 225d'de sırasıyla 143, 184 ve 218 beygir güç üretebilen motor yine modeline göre sırasıyla 320, 380 ve 450 Nm tork üretebiliyor.

220i'de görev yapan iki litre hacimli motor 184 beygir güç, 270 Nm tork üretebilirken ailenin M logolu modeli M235i'de bulunan 3 litre hacimli motor 326 beygir güç, 450 Nm tork üretiyor.

24 Ekim 2013 Perşembe

GAD C63 AMG Black Series


Mercedes'in en sportif coupé modellerinden C63 AMG Black Series, GAD Motors tarafından tam bir canavara dönüştürüldü. Görünümünde büyük bir farklılık olmayan aracın kaputunun altındaysa başka bir dünya var.

19 inç çaplı yeni jantlar ve bagaj kapağı üzerine eklenen spoiler farklı görünüm sağlarken iç mekanda GAD logolu koltuk kafalıkları ve konsolun altında da kullanılan baklava desenli deri döşemeler yaşam alanını farklılaştırıyor.


Karbon seramik disklere sahip fren sistemi ve şanzıman elden geçirilirken süspansiyon sistemi de yükseklik ayarına sahip.

Kaput altında görev yapan 6.2 litre hacimli v8 motora çift turbo besleme eklenirken maksimum güç 850 beygire, torksa 1.350 Nm'ye ulaşmış. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araç 0'dan 100 km/s sürate 3.1, 200 km/s'e 8.8, 300 km/s'eyse 23.5 saniyede ulaşıyor.

23 Ekim 2013 Çarşamba

Fox Hyundai Veloster Turbo


Bu yıl da SEMA heyecanlı geçecek gibi. Geçtiğimiz aylarda testini sizlerle paylaştığım Hyundai Veloster Turbo'nun dikkat çekici bir versiyonu fuarı için hazır bile.

Çift renkli gövde, büyük hava çıkışlarına sahip kaput, koyulaştırılmış far ve stoplar, genişleyen çamurluklar, daha büyük yan etekler ve farklı jantlara sahip olan otomobilin süspansiyon, fren ve egzoz sistemleri yenilenmiş.

Ön kısımda kule gergileri kullanılan aracın iç mekanında farklı koltuklar ve dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri dikkat çekerken turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motorun gücü 370 beygire yükselmiş.

BMW 760Li Sterling


BMW Individual yine bir 760Li ile karşımızda. Bu sefer Robbe & Berking ile birlikte hazırlanan araç lüks içerisinde yüzüyor.

Tasarımında bir farklılık olmayan otomobilin kromajlı gövde parçaları gümüş olanlarla değiştirilmiş. Ön panjuru da gümüşten üretilmiş olan otomobilin C sütununda Robbe & Berking logosu yer alıyor. Bu arada aracın BMW logoları da gümüşten üretilip üzerleri boyanmış.


İç mekanda kiremit renkli deri döşemeler gri köşelerle dikkat çekerken R&B logoları kafalıklara ve kapı eşik kaplamalarına işlenmiş. Arka koltuklar arasına şampanya bardakları da eklenirken standart modellerde ahşap kaplamaların bulunduğu yerde gümüş kaplamalar dikkat çekiyor.

Alpha-N Golf R


Volkswagen 7. nesil Golf R modellerini tanıtmış olsa da Alpha-N gibi bazı firmalar bir önceki nesil araçlar için modifikasyon kitleri geliştirmeye devam ediyor.

Görünümünde büyük bir yenilik bulunmayan otomobilde altın rengine boyanmış 20 inç çaplı jantlar kullanılırken egzoz ve süspansiyon sistemleri yenilenmiş.

Kaputu altında da çalışmalar yapılan Golf R'ın turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru artık 330 beygir güç üretebiliyor.

22 Ekim 2013 Salı

GSC Mercedes-Benz G63 AMG


Modifikasyon firmalarının favori modelleri arasında yer alan Mercedes G Serisi için hazırlanan paketlere bir yenisi eklendi. German Special Customs özellikle görünümde ciddi değişiklikler sunuyor.

Geniş hava girişlerine sahip olan yeni ön tampon, genişletilmiş çamurluklar, yeni ön panjur, yan basamaklar, 23 inç çaplı jantlar ve köşeli çizgiler sunan yeni arka tampon gibi farklı gövde parçaları dikkat çekerken karbon fiberden üretilmiş parçalar arasında yan ayna muhafazaları, yan hava çıkışları, tavan, stepne kutusu ve kaput üzerinde bulunan dev hava çıkışı yer alıyor.


Egzoz ve süspansiyon sistemleri de yenilenen aracın iç mekanında farklı renkli gösterge tablosu, deri döşemeler ve karbon fiber kaplamalar alınabiliyor.

Kaput altında görev yapan çift turbo beslemeli 5.5 litre hacimli v8 motor üzerinde de çalışmalar yapan firma aracın gücünü 620 beygire yükseltmiş.

Holden Colorado ve Colorado 7


GM'in Avustralya ayağı Holden, 2011 yılında tanıttığı yeni nesil Colorado'nun donanım ve motorunu güncelledi. Aynı yenilikler aracın SUV kardeşi Colorado 7'ye de uygulandı.


Görünümünde farklılık bulunmayan araçlarda yan hava yastıkları standart olarak sunulmaya başlarken arka park sensörleri ve geri görüş kamerası da donanıma eklenmiş. Holden MyLink bilgi ve eğlence sistemini de standart olarak sunmaya başlayan Colorado ailesinde Bluetooth bağlantısı da ek donanımlar arasında.

2.8 litre hacimli motoru güçlendirilen Colorado artık 200 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanında bir yenilik bulunmayan araçların otomatik şanzımanlarıysa elden geçirilmiş.

Caterham Seven 165


Caterham yeni giriş modelinin detaylarını paylaştı. Geçtiğimiz ay Frankfurt otomobil fuarında sergilenen otomobil İngiltere pazarında Seven 160 ismiyle satılacak.

Diğer Seven modellerinden çok farklı görünmeyen araçta sac jantlar ve ince yapılı lastikler, siyah renkli ön panjur ve kromajlı farlar dikkat çekerken iç mekan da oldukça sade bir tasarıma sahip.


Kaputu altında Suzuki'den alınan 660 cc hacimli bir motor görev yapan otomobil turbo besleme sayesinde 80 beygir güç, 107 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 6.5 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 160 km/s.

Ford Focus ST-H


Ford'un araç kiralama firması Hertz ile olan ilişkisi oldukça derinlere iniyor. Efsanevi Mustang Shelby GT350'nin özel versiyonu GT350-H'in ardından bu otomobilin yeni nesil modeli GT-H'i müşterilere sunan firma şimdi de Avrupa'da özel bir otomobil sunuyor.


Hollanda'da kiralanabilen Focus ST-H diğer özel seri modellerde olduğu gibi siyah ve altın gövde rengiyle dikkat çekiyor. Jantları da altın renkli olan aracın kaputu altındaysa bir yenilik bulunmuyor.

Jota Mazda MX-5 GT


İngiltere etkileyici araçlara boğulmaya devam ediyor. Birçok otomobil üreticisinin özel seri modellerine sahip olan ülkede şimdi de küçük roadster Mazda MX-5'in daha sportif bir versiyonu tanıtıldı.

Le Mans'da görmeye alıştığımız Jota tarafından hazırlanan otomobilde siyah renkli jantlar, yan aynalar ve tavanla birlikte karbon fiber ön splitter, spoiler ve difüzör bulunuyor. Süspansiyon sistemi yenilenen aracın iç mekanında da Recaro koltuklar dikkat çekiyor.

2 litre hacimli motoru 203 beygir güç üretebilen otomobil 0'dan 96 km/s sürate 6.4 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 225 km/s olarak açıklanıyor.

21 Ekim 2013 Pazartesi

Mercedes-Benz C ve V Serisi


Alman üretici Mercedes yakında iki büyük haberle bizlerle olacak. C serisi ve Viano'nun yerini alacak olan V Serisi ile yüksek satış rakamlarına sahip iki aileyi birden yenileyecek olan firma her iki aracın da iç mekanlarını sergiledi.

Çok daha yuvarlak hatlara sahip olan iç mekanlardan C Serisi'ne göz attığımızda alt kısmı düzleştirilmiş çok fonksiyonlu direksiyon simidi, yuvarlak havalandırma çıkışları, orta konsolun üzerinde daha büyük bir ekran,  ve yuvarlak hatlara sahip düğmeler dikkat çekerken kapılarda S Serisi'ni andıran düğmeler görülebiliyor.

Yükseltilmiş bir vites konsoluna sahip olan aracın bu bölümünde büyük bir kapaklı gözle birlikte kumandası oldukça fütüristik bir tasarıma kavuşan Comand ünitesi yer alıyor.


C Serisi'nin iç mekanı beklendiği gibi daha hoş bir duruşa sahip olsa da ismi V Serisi olarak değiştirilen araç asıl sürprizi sunuyor. Üç kollu direksiyon simidi ve derine yerleştirilmiş göstergelerle sportif bir duruş sunan aracın kapı içlerinde sedan Mercedes modellerinde gözümüze çarpan kumanda elemanları görülebiliyor.


Yumuşak hatlara sahip olan orta konsolun iki yanında yuvarlak havalandırma ızgaraları bulunurken üst kısımda daha geniş ekran ve deri döşemeye sahip panel dikkat çekiyor. Aşağıya doğru inildikçe C Serisi'nde de kullanılan düğmeler ve Comand kumandası görülürken ön koltuklar arasına büyük bir kapaklı göz eklenmiş.

Geiger Chevrolet Camaro ZL1


Güçlendirdiği Amerikan otomobilleriyle dikkat çeken GeigerCars şimdi de Chevrolet Camaro'nun en güçlü modeline el attı. Görünümünde büyük bir farklılık bulunmayan aracın kaput altında dikkat çekici gelişmeler var.


Farklı renklere boyanan gövde üzerinde değişik grafikler kullanan firma hem ön hem de arka tamponda yarış araçlarındakilere benzeyen çeki demirleri kullanılmış. Süspansiyon sistemi alçaltılan otomobilin arka aksı yenilenirken önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlar kullanılmış.

Egzoz sistemi de yenilenen aracın kompresör beslemeye sahip 6.2 litre hacimli v8 motoru 780 beygir güç, 985 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.7 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 338 km/s'e ulaşmış.

20 Ekim 2013 Pazar

Lamborghini Veneno Roadster


Lamborghini'nin 50. yıl sürprizleri bitmiyor. Geçtiğimiz aylarda bu olayı kutlamak için dikkat çekici Veneno'yu tanıtan İtalyan üretici şimdi de aynı aracın üstünü açtı.

LED farlar, büyük splitter ve bir sürü hava giriş çıkışına sahip olan ön kısmı değişmeyen otomobilin jantları da aynı kalırken kapıların arka kısmında yer alan hava girişlerinin şekilleri değiştirilmiş. Dev difüzör, dörtlü egzoz çıkışı, LED stoplar ve büyük spoiler sabit tavanlı modelden aynen alınırken eklenen takla barlarının arkasında bulunan motor kaputu daha da dikkat çekici bir görünüme bürünmüş.


İç mekanı da coupé kardeşinden alınan aracın yan camları kesilirken donanıma çıkabilen tavan eklenmemiş. 9 örneği üretilecek olan Veneno Roadster'ın fiyatıysa vergiler hariç 3.3 milyon Euro olarak açıklandı.

Aventador'dan alınan 6.5 litre hacimli v12 motoru 750 beygir güç üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 2.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 355 km/s. Yapısında bol bol karbon fiber kullanılan aracın ağırlığı 1.490 kg.