13 Ocak 2014 Pazartesi

Infiniti Q50 Eau Rouge


Infiniti'nin haftalardır haberlerini verdiği konsept modeli sonunda gün ışığına çıktı. İsmindeki eki SPA-Francorchamps pistinin ünlü virajından alan aracın bütün teknik verilerini açıklamaktan çekinen Japon üretici bu konsepti ismi yeni değişen Q50 temelleri üzerine geliştirmiş.

Ek hava çıkışlarına sahip kaput ve çok daha dinamik tasarım sunan tamponlarının yanında siyah renkli ön panjur, 21 inç çaplı jantlar, karbon fiberden üretilmiş splitter, difüzör, yan aynalar, tavan ve yan eteklerle dikkat çeken otomobilin bütün kromajlı parçaları da siyaha boyanmış.


Arka tamponuna LED uyarı lambası eklenen konseptin bu bölümünde difüzöre gömülmüş çift egzoz çıkışı görülebiliyor. Süspansiyon sistemi elden geçirilen otomobilin yenilenen fren sisteminde daha büyük çaplı diskler ve kırmızı renkli kaliperler görev yapıyor.

İç mekana geçildiğinde kırmızı renkli karbon fiber kaplamalar, üç ince kola sahip şık direksiyon simidi, portif yan desteklere sahip koltuklar, siyah ve kırmızı deri döşemeler, iki büyük dokunmatik ekrandan oluşan orta konsol ve Alcantara yüzeyler dikkat çekerken kullanılan dikiş iplikleri de kırmızı renkli.

Kaputun altında nasıl bir motor kullanıldığı açıklanmasa da aşırı beslemeye sahip olduğu anlaşılabilen ünitenin 500 beygir üzerinde güç, 800 Nm üzerinde torka sahip olacağı belirtilmiş.

1 yorum: