14 Ocak 2014 Salı

Nissan Sport Sedan Concept


2014 Detroit otomobil fuarında tanıtılan konseptler arasında en agresif görünüme sahip olanı Nissan standında bulunuyor. Markanın gelecekte üreteceği sedan modellerinde kullanacağı tasarım dilini yansıtan araç dikkat çekici.

Sert köşelere sahip hatlarıyla güçlü bir görünüm sunan araçta Nissan'ın tipik ön panjuru öne çıkarken şişkin çamurluklar, LED aydınlatma grubu, ince yapılı yan aynalar, gizlenmiş kapı kolları, geriye doğru gittikçe daralan yan cam çizgisi, kıa yapılı bagaj kapağı ve agresif tampon tasarımı dinamik hatları pekiştirmiş.


İç mekanı çok daha sade görünen konseptte alt kısmı düzleştirilmiş bir direksiyon simidi, şeffaf gösterge paneli, şık bir şekilde gizlenmiş havalandırma ızgaraları, deri kaplı ön panel, dokunmatik orta konsol ve üzerine neredeyse hiç kumanda elemanı yerleştirilmemiş vites konsolu dikkat çekerken yüksek yan desteklere sahip dört tekli koltuk da deri döşemeye sahip.

Performans değerleri paylaşılmayan otomobilin kaputu altında görev yapan 3.5 litre hacimli v6 motorun 300 beygir üzerinde güç ürettiği ve bu gücün sürekli değişken oranlı bir otomatik şanzımanla tekerleklere aktarıldığı belirtildi.

3 yorum:

  1. Arka tarafi BMW i8'i andiriyor...

    YanıtlaSil
  2. Şu fütüristik tasarımlara bir türlü alışamadım. İvrenç.

    YanıtlaSil
  3. ön tamponda hafiften bir gt-r havası var sanki.

    YanıtlaSil