27 Şubat 2014 Perşembe

Škoda VisionC


Son yıllarda iyice popüler hale gelen dört kapılı coupé gövde Çek marka Škoda'nın da radarına girmiş gibi görünüyor. Üreticinin bu yıl Cenevre'de sergileyeceği konsept gelecekte Octavia ailesine katılması muhtemel bir versiyonu işaret ediyor.

Tanıdık Škoda ön panjuruna sahip olan aracın geriye kalan her noktası yeni. Köşeli bir tasarıma sahip olan VisionC'de LED aydınlatma grubu, ince yapılı yan aynalar, dev jantlar, şık tasarımlı stoplar ve geriye doğru açı almış bagaj kapağı tasarımı dikkat çekiyor. Kapı kolları gizlenen otomobilin hava sürtünme katsayısıysa 0.26.


İç mekanında aracın konsept olduğunu belli eden bir tasarım dili kullanan Škoda kapılar ve ön konsolda şeffaf kaplamalara yer verirken orta konsolda dokunmatik ekran yer alıyor. Sportif yan desteklere sahip ön koltuklar, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve küçük vites topuzu sportif görünümü pekiştiriyor.

Kaputu altında büyük bir sürpriz olmayan konsepti harekete geçiren makine geçtiğimiz günlerde tanıtılan Octavia G-TEC'te kullanılan ünite. 1.4 litre hacimli benzinli motor 110 beygir güç üretiyor ve sıkıştırılmış doğalgazla da çalışabiliyor.

5 yorum:

  1. bana da vw cc gibi geldi???

    YanıtlaSil
  2. Skoda, VW ve Audi VW grubunun markaları. Tasarımlardaki özgünlük böyle ortaklıklar yüzünden yok oluyor.

    YanıtlaSil
  3. tasarımı cok begendim.octavia jetta'ya superb passat'a falan filan derken visionc da cc alternatifi olabilir yalnız,skoda c segmentinde bir hatchback cıkartıcak mı bilgisi olan var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Standart Octavia varken pek mümkün gelmiyor bana. Çıkarsa bile Sportback modeller gibi bir şekli olabilir.

      Sil