8 Mart 2014 Cumartesi

Volkswagen T-ROC


Volkswagen ailesinin birçok marka ve modelinin temellerini oluşturan MQB platformu bu yıl Cenevre'de bir başka şekilde karşımızda. Alman üretici bu sefer platformu üç kapılı bir crossover konseptinde kullanmış.

Köşeli hatlarıyla dikkat çeken otomobilin LED farları ve dev sis farları, büyük peteklerden oluşan ön panjuru, genişletilmiş çamurlukları ve basık yapısı sportif bir görünüm sergilerken 19 inç çaplı jantlar, çift parçalı olarak açılabilen targa tavan, ön ve arka tamponlar altında bulunan korumalar, kullanılmayan B sütunu, bagaj kapağına entegre spoiler ve çift egzoz çıkışı dikkatlerden kaçmıyor.


Bu arada ön ve arka tamponlarda bulunan yuvarlak aydınlatma grubu elemanlarının da Subaru VIZIV 2 konseptini andırdığını söyleyebiliriz.

İç mekanda sade bir tasarım anlayışı sergileyen konseptin bu bölümünde de köşeli hatlar görülüyor. Derine yerleştirilmiş bir göbeğe sahip olan direksiyon simidi, TFT ekrandan oluşan gösterge paneli. üst kısmında büyük bir dokunmatik ekran bulunan orta konsol ve şık tasarımlı havalandırma ızgaraları detaylar arasında.

Kaputu altında 2 litre hacimli turbo Diesel motor bulunan T-ROC 184 beygir güç, 380 Nm tork üretebiliyor. 1.420 kg boş ağırlığa sahip olan otomobil 7 ileri vitesli DSG ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 6.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 210 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder