9 Nisan 2014 Çarşamba

Chevrolet Silverado High Country HD


Vergi yükleri yüzünden Türkiye'de düşünülmesi pek mümkün olmasa da A.B.D.'de oldukça popüler araçlar olan pick up modelleri üzerinde yapılan geliştirme çalışmaları dur durak bilmiyor. Son olarak Chevrolet, 2500 ve 3500 Heavy Duty serisi araçları için lüks bir donanım paketi hazırladığını duyurdu.

Daha önce Silverado 1500 için tanıtılan paketle birlikte bol bol kromaja sahip olan aracın ön ve arka tamponları gövde rengine boyanırken yan basamaklar, ön ve arka park sensörleri, High Country logoları ve kromajlı 20 inç çaplı jantlar standart donanıma eklenmiş.


İç mekanda da kahverengi deri döşeme, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar, Bose ses sistemi ve 8 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran standart olarak sunulurken arka koltuk eğlence sistemi, navigasyon, açılır tavan, ısıtmalı direksiyon simidi ve yüksekliği ayarlanabilir pedallar opsiyonel donanımda.

Kaputu altında bir farklılık sunmayan yeni donanım seviyesinde 6 litre hacimli benzinli ve 6.6 litre hacimli turbo Diesel seçenekler bulunuyor. İkisi de 8 silindire sahip olan ünitelerden benzinli olan 360 beygir güç, 515 Nm tork üretebilirken Diesel motor 397 beygir güç, 1.040 Nm tork üretebiliyor.

10 yorum:

  1. yan aynayı sök evde boy aynası diye kullan :D

    YanıtlaSil
  2. denalı yok mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denali var şu anda ama bununla birlikte daha lüks versiyonu gelebilir.

      Sil
  3. transformers'ta spark (konsept) modeli bir transformer idi. ama bu tank gibi pick-up'ı seçmeleri daha uygun olurdu.

    YanıtlaSil
  4. 1040 nm torka dayanabilen şanzımanı nasıl üretebiliyorlar?mercedes bile 65 amg'lerin torkunu 1000nm'de sınırlarken üstelik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mercedes sınırlama sırasında sadece şanzımanı düşünmüyor. Şaft, lastikler ve sürüş konforu gibi noktaları da göz önünde bulunduruyorlar.

      Ayrıca Mercedes'in daha yüksek tork değerlerini destekleyen bir şanzıman geliştirmesi, sadece 65 AMG versiyonlarında kullanılacağından finansal olarak mantıklı olmuyordur büyük ihtimalle. GM'inse bu ve bunun da üzerinde konumlanan pick up modelleri için yüzbinlerce şanzıman üretmesi gerekiyor ki bu da finansmanı mantıklı kılıyor.

      Sil
  5. Simdi taslar biraz daha yerine oturdu tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  6. Yalniz o degil de motorlardan dizel olani tam kamyonluk.heralde amerikada benzinli daha cok satiliyodur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mazot benzinden %30 pahalı olunca öyle oluyor. Bir de Diesel motorların çok rafine olduğunu söyleyemem Kuzey Amerika'da.

      Sil