5 Nisan 2014 Cumartesi

Datsun on-DO


Geçtiğimiz yıl Hindistan'a özel bir araçla hayata geri dönen Datsun şimdi de Rusya'ya özel küçük bir sedan modelle karşımızda. Markanın 100. yaşını kutladığı yılda tanıtılan bu otomobil de GO temelli.

4.337 mm boya, 1.700 mm genişliğe ve 1.500 mm yüksekliğe sahip olan aracın bagaj hacmi 530 litre olarak açıklandı. Köşeli ön tasarımı GO'yu andıran otomobilin geri kalanında da heyecan verici bir bölüm bulunmuyor.


İç mekanında Renault ailesinden alınan parçalar dikkat çeken otomobilin yaşam alanı sade bir görünüme sahip olsa da dış mekanın görünümünden daha ilginç özellikle sunduğu da bir gerçek. Metal görünümlü süslemeler kokpite renk katarken orta konsola entegre edilmiş ses sistemi kumandaları ve sürücü kapısında ergonomik şekilde yerleştirilmiş cam ve ayna düğmeleri gözlerden kaçmıyor.

Kaputu altında da mucizeler sunmayan on-DO'da kullanılan 1.6 litre hacimli benzinli motor 88 beygir güç üretiyor. Otomobilin başlangıç fiyatının 400.000 Ruble'nin altında (Yaklaşık 8.000 Euro) olacağı da açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder