14 Nisan 2014 Pazartesi

Lexus NX


Lexus ailesine yeni bir model katıldı. Geçtiğimiz yıl NF-NX isimli konseptle geleceği duyurulan otomobil markanın crossover pazarına göz dikmesinin ardından dikkat çekici tasarımıyla karşımızda.

Konseptinin iddialı çizgileri biraz yumuşatılmış olsa da hala köşeli bir tasarıma sahip olan aracın çift parçalı farlarında LED teknolojisi kullanılırken tamponun alt kısmında da gizlenmiş aydınlatma üniteleri görülebiliyor. 17 ve 18 inç çaplı jant seçeneklerine sahip olan NX'in çamurluk sınırları ve yan aynaları siyah renkli. Arka bölümde de devam eden keskin köşeler tasarımın bütünlüğünü korurken koyulaştırılmış stoplar, spoiler ve çift çıkışlı egzoz sistemi sportif bir görünüm yaratmış.


İç mekanın ana hatları da konsept modele göndermeler yapan aracın orta konsolunda ön panjurda görülen şekil dikkat çekiyor. Tipik Japon aracı özelliği olarak bu bölümde bol bol düğme sunan NX'in tanıdık direksiyon simidinde birçok kumanda elemanı bulunurken deri döşeme, ahşap kaplama ve metal yüzeyler şık bir şekilde kombine edilmiş.

Üç farklı modeli bulunacağı açıklanan otomobilin NX200 modelinde atmosferik beslemeli, 2 litre hacimli bir motor bulunurken NX200t'de aynı motorun turbo beslemeye sahip versiyonu görev yapıyor. Diğer modellerinde olduğu gibi NX'te de bir hibrit versiyon sunacak olan Lexus bu aracında da iki ve dört tekerlekten çekiş sistemlerine yer verecek.

2 yorum:

  1. dışı sev/nefret et tarzı olmuş,lexus bu kadar risk almamalı muhafazakar avrupalılara bu görünüm çok cüretkar kaçıyor (eu'da büyümek istiyorsa). modern orta konsolda analog saat gitmemiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konsepti göz önüne alırsak aslında fazlasıyla yumuşadı tasarımı (ben şahsen konsepte daha yakın olmasını isterdim). Analog saat ise Lexus'un bildiğim kadarıyla bütün modellerinde kullandığı bir prestij objesi. (yani Mercedes gibi premium markalarda görülen bir aksesuar)
      Fakat kontrast renkli jantlar ucuz gösteriyor aracı IS'deki gibi gunmetal tonundaki bir jant daha çekici olurdu.

      Sil