10 Nisan 2014 Perşembe

Peugeot Exalt


Fransız üreticilerin büyük fuarlarda dikkat çekici konsept tanıtma alışkanlıkları devam ediyor. Bu yıl Pekin'de sergilenecek olan hibrit araçlardan olan Exalt, daha önce Auto Show'a da gelen Onyx'in devamı niteliğinde.

4.7 metre boya ve 1.31 metre yüksekliğe sahip olan otomobilin boyanmamış gövdesi elde şekillendirilirken bazı parçalar köpekbalığı derisine benzer bir kumaşla kaplanmış. Sportif görünümlü ön kısımda 3 boyutlu ızgara ve LED farlarla birlikte geniş hava girişleri yanlara yerleştirilen ön tampon dikkat çekerken kaput ve yan kısımda görülen dalgalanmalar daha kaslı bir duruş yaratmış.


20 inç çaplı jantlarla donatılan konseptin yan camlarında çerçeve bulunmazken B sütunu da iptal edilmiş. İnce yapılı yan aynaları da dinamik görünen otomobilin arka kısmında tamponun ortasına kadar inen bagaj kapağı, ince splitter, çift egzoz çıkışı ve şık görünen LED stoplar dikkat çekiyor.

İç mekanı bir konsepte yakışır özellikler sunan araçta havada asılı duruyormuş gibi görünen dört koltuk kullanılmış. Oval direksiyon simidinin arkasında üç boyutlu gösterge tablosu dikkat çekerken parlatılmış metal düğmeler ilginç görünüyor. Yer yer karbon fiber kaplamaların da kullanıldığı iç mekanın en çok dikkat çeken parçasıysa elde işlenmiş ahşap kaplamalar.


Kaputu altında da geleceğe yakışır bir ünite barındıran otomobilin turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli benzinli motoru RCZ R'da da görev yapıyor. 270 beygir güç, 330 Nm tork üretebilen motor gücünü ön aksa, 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla aktarırken 70 beygir güç üretebilen elektrik motoru gücünü arka aksa aktarıyor.

3 yorum:

  1. bu konsept 508'in yerine gelecek modeli mi simgeliyor, yoksa bir 4 kapılı coupe gelebilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzünü bütün modellere verecek. Geri kalanı için ilginç planlar var. PSA'nın yeni CEO'su Peugeot'yu daha üst sınıf bir marka haline getirmek istediğini açıkladı. Bu nedenle 4 kapılı coupé gelecekmiş gibi görünüyor.

      Sil
  2. inşallah en kısa zamanda türkiyeye de gelir...

    YanıtlaSil