27 Mayıs 2014 Salı

Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo


Bir konsol oyununun markalar üzerinde yaratabildiği etki gerçekten ilginç boyutlara ulaşıyor. Play Station'ın kült simülasyonlarından Gran Turismo, Citroën ve Mercedes'in ardından şimdi de Volkswagen logolu bir konsepti dijital dünyada yarattı.

Ağırbaşlı tasarımlarıyla tanınan Volkswagen'in başkalaşım geçirip Lamborghini Aventador J benzeri bir konsepte kavuşması gerçekten hoş. Dev hava girişine sahip ön tampon, LED aydınlatma grubu, büyük hava çıkışlarına sahip kaput, 20 inç çaplı jantlar, geniş yan etekler, ince yapılı yan aynalar, dev spoiler ve difüzör, yükseğe yerleştirilmiş merkezi egzoz çıkışı ve kısa bir A sütununa sahip olan aracın kapı camları da oldukça küçük.


Minimal iç mekanda sunulan iki koltuk arasında karbon fiber bir köprü olduğu görülebilirken oval direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, yarış koltukları ve yere sabitlenen pedal seti diğer dikkat çeken detaylar.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli bir v6 motor bulunan konsept 503 beygir güç, 665 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli DSG ile donatılan otomobil dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip. Bu arada otomobile ilham kaynağı olan Golf modelinin geçen yıl Wörthersee'de tanıtıldığını hatırlatmalıyım.

2 yorum:

  1. vw'ye böyle gerçekdışı bir concept yaptıran gt'yi yıllardır oynuyorum ve bir kez daha takdir ediyorum.

    YanıtlaSil