14 Temmuz 2014 Pazartesi

Audi A7 Sportback 3.0 TDI Competition


TDI motorların 25. yılını kutlamak amacıyla mayıs ayında RS5 TDI konseptini bizlere tanıtan Audi şimdiyse seri üretim bir aracı bu vesileyle elden geçirmiş. A7 Sportback 3.0 TDI temelleri üzerine geliştirilen araç hem görünüm hem de performansta farklılıklar sunmakta.

Dört gövde rengi seçeneği sunulacak olan özel seride ön panjur, ön tampon alt süslemeleri, yan aynalar, 20 inç çaplı jantlar, egzoz çıkışları, cam çerçeveleri ve arka tampon alt bölümü siyaha boyanırken geriye kalan detaylar S Line paketinden ödünç alınmış.


20 mm alçaltılmış süspansiyon sistemine sahip olan Competition'ın iç mekanında siyah renkli deri döşeme, kırmızı dikiş iplikleri, siyah renkli konsol kaplamaları, kapı eşiklerine eklenen Quattro logoları ve opsiyonel olarak sunulan yüksek yan destekli koltuklar dikkat çekiyor.

Standart olarak kırmızı fren kaliperlerine sahip olacak otomobilin kaputu altında görev yapan 3 litre hacimli çift turbo beslemeye sahip Diesel motor 326 beygir güç, 650 Nm tork üretebiliyor. Overboost fonksiyonu sayesinde kısa süreliğine 20 beygir ek güç üretebilen ünite dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş.

0'dan 100 km/s sürate 5.1 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış. Ortalama yakıt tüketim değeri de 6.1 litre/100 km olarak açıklanan aracın Almanya satış fiyatı 72.000Euro seviyesinden başlıyor.

5 yorum: