26 Ağustos 2014 Salı

Volvo XC90


İç mekan fotoğrafları Mayıs ayında paylaşılan Volvo XC90'ın dış görünüşü üzerindeki perde de sonunda kalktı. Concept XC Coupé'nin tasarım detaylarına sahip olan SUV 2015 yılı başında satışta olacak.

İnceltilmiş farlarının ortasından geçen ve Thor'un çekici olarak adlandırılan LED gündüz farları şık görünen otomobilin büyük ön panjuru heybetli bir duruşa sahip. Donanım seviyesine göre gövdesinin alt bölümü siyah renkli plastikle kaplı olarak alınabilen XC90'ı aynı bölümler gövde rengine boyalı da ısmarlamak mümkün. Jant seçeneklerinin çapı 22 inçe kadar ulaşıyor.


Günümüz otomobillerine baktığımızda geniş sayılabilecek cam yüzeylere sahip olduğu söylenebilecek aracın gövdesinin alt kısmında metal korumalar da bulunuyor. Tavandan başlayıp neredeyse tampona kadar inen LED stopları da dikkat çeken XC90'ın arka bölümde şık egzoz çıkışları ve spoiler de görülebiliyor.

İç mekanı kristal parçalar, deri döşemeler ve ahşap kaplamalarla değerli bir görünüm sunan otomobilinde donanımında orta konsolun büyük kısmını kaplayan dokunmatik ekran ve üç kollu direksiyon simidinin yanında opsiyonel olarak sunulan Bowers & Wilkins ses sistemi de yenilikler arasında. 19 hoparlöre sahip sistem 1.400 Watt çıkış gücü sunarken hoparlörlerin kaplamaları, aynı donanıma sahip Mercedes S Serisi'ni hatırlatıyor.


Bilindik yardımcıların yanında bir sürü yeni güvenlik teknolojisiyle sunulacak olan otomobilde kavşağa yaklaşıldığını anlayıp frenleri otomatik olarak devreye sokan bir sistem de kullanılmaya başlamış. Seviye ve sertlik ayarına sahip süspansiyon sistemi de aracın dikkat çeken donanımları arasına eklenmiş.

Üç koltuk sırasıya donatılan XC90'ın motor seçenekleri de zengin.Tamamı aşırı beslemeye sahip ünitelerden benzinli olanları T5 ile başlıyor. 254 beygir güç, 350 Nm tork sunan ünitenin yanında hem turbo hem de kompresör beslemeye sahip T6, 320 beygir güç, 400 Nm tork sunuyor.


Diesel ünitelerden D5 artık çift turbo beslemeye sahip. 225 beygir güç, 470 Nm tork üretebilen motor 6 litre/100 km ortalama yakıt tüketimi sunuyor. 190 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen D4 ile tüketim 5 litre/100 km olarak gerçekleşirken 8 ileri vitesli otomatik şanzımanlar araçların donanımına eklenmiş.

Yeni nesil XC90'ın en ilginç seçeneğiyse dışarıdan şarj edilebilen hibrit versiyonu. T8 olarak adlandırılan versiyonda görev yapan turbo ve kompresör beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motor gücünü ön aksa aktarırken 80 beygir gücündeki elektrik motoru arka tekerleklere hükmediyor. Karma olarak 400 beygir güç, 640 Nm tork sunan otomobil elektrik motoruyla 40 km menzil sunabiliyor.

12 yorum:

  1. Arkadaşlar çirkin mi bana mı öyle geldi ? 2002 den bugüne bekleyişimizin karşılığı bu muydu yani ? !!!!

    YanıtlaSil
  2. çirkin ama yine de X5 den daha çirkin değil. X5 resmen sıçtı. Nerde 2002 kasa X5 karizması... Yani yine de bu Volvoyu tercih ederim en azından adamlar en iyi teknolojiyle donatıyor Volvoyu

    YanıtlaSil
  3. aslında çirkin değil ama onur abi biraz çirkin fotolar bulduğundan öyle gözüküyor tanıtım toplantısından güzel kareler var olmuş bu :D

    YanıtlaSil
  4. son derece güzel bir araç.şehir suv'larını genel olarak çok çekici bulmam ama özellikle ön yüzü çok güzel.arka tarafıyla da tam bir volvo olduğunu hatırlatırken genel görünümü oldukça heybetli duruyor

    YanıtlaSil
  5. Bana dış görünüşü biraz hantal geldi. Motor teknolojisi ve iç mekansa hoş.

    YanıtlaSil
  6. ben begendim hem ic hem dis gorunusu, ozellikle on kisim cok iyi. ayrica kullandiklari teknolojiler ve motor secenekleri cidden guzel. bugun bu sinifta arac alacak olsam liste basi oynayabilecek bir SUV olmus XC90.

    YanıtlaSil
  7. dokunmatik ekran tesla model s ten aparılmış, vites ve kol koyma yerinin bulunduğu konsolda bmwden esinlemiş gibi geldi bana. ama yinede çok hoş bir araç olmuş

    YanıtlaSil
  8. ahaber'e göre 2.0 dizelin fiyatı 305 bin TL olacakmış. X5 veQ7 fiyatı. Bu fiyata yüksek satış rakamları yakalaması zor olacak. Otomotiv piyasası zaten zor günler yaşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, 300.000 TL civarında olacak. Q7'nin 2 litre hacimli motor seçeneği olmadığından daha pahalı ama X5 aynı fiyata alınabiliyor. Yapılabilecek çok şey yok. 49.000 Euro gibi bir giriş fiyatı var ama vergiler sağ olsun sonunda fiyat bu seviyeye çıkıyor.

      Sil
  9. Darısı volvo s60 ın iç tasarımına

    YanıtlaSil
  10. 1.6 ltr 180 hp lik T4 modelini XC60 larda görebilirmişiz,bilgisi olan varmı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiye kadar görmemiş olmamız ilginç. S80'e bile 1.6 litre hacimli turbo Diesel motor koydu Volvo. XC60 için de aynı şeyi yapabilmeli ama onun için de yeni nesil bekleniyor olabilir.

      Sil