8 Eylül 2014 Pazartesi

Peugeot 308 GT


Fransız üretici Peugeot, evinde düzenlenecek olan Paris otomobil fuarına hoş bir sürprizle geliyor. Şık modeli 308'in sportif versiyonunu sunmaya başlayacağını açıklayan Peugeot, 308 R tanıtılana kadar performans bekleyen müşterilere GT'yi sunacak.

Renault'nun Mégane ailesine eklediği GT'nin izinden giden Peugeot 308 GT genel anlamda sade bir görünüm sunuyor. Mat siyah tampon süslemeleri ve yan aynalar, farklı görünüme sahip jantlar, yeni yan etekler, hafifçe elden geçirilen arka tampon ve çift egzoz çıkışının yanında ön panjuru da yenilenen otomobilin Peugeot arması da kaput üzerinden panjura taşınmış.


İç mekan tasarımı ana hatlarıyla diğer kardeşlerininkiyle aynı olan araçta dokunmatik ekran ve göstergelerin arka aydınlatması kırmızı renkli. Deri döşeme iplikleri de bu renge boyanırken direksiyon simidinin kalınlaştırılıp alt bölümüne GT logosu eklendiği görülebiliyor. Otomobilde ayrıca metal pedal seti sunulmakta.


Hatchback ve station wagon gövde seçeneklerine sahip olan modelde iki motor seçeneği sunulacak. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan 1.6 litre hacimli benzinli motor turbo besleme yardımıyla 205 beygir güç, 285 Nm tork üretebilirken otomatik şanzımana sahip 2 litre hacimli turbo Diesel ünite 180 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor.

Hatchback seçeneklerin ortalama yakıt tüketim değerleri benzinli motorla 4.7 litre/100 km olurken Diesel üniteyle 3.3 litre/100 km olarak açıklandı. Yine bu otomobillerin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süreleri sırasıyla 7.5 ve 8.4 saniye.

1 yorum:

  1. Eğer PEUGEOT EXALT KONSEPT ten gerçeğe dönüşürse BMW i8 ler doğmadan ölmüş olacak.Gelişmeleri heyecanla bekliyoruz.

    YanıtlaSil