22 Eylül 2014 Pazartesi

Toyota C-HR


2014 Paris otomobil fuarında konsept sergileyecek olan firmalar arasına Toyota da katıldı. Gelecekte piyasaya sürmeyi planladığı C segmenti crossover modelinin ön gösterimini yapan firma ayrıca önümüzdeki yıllarda genel tasarım anlayışının alacağı yolu da çizmiş oluyor.

Keskin köşeleri yuvarlak hatlarla harmanlayan konsept büyük ön tamponuyla heybetli bir görünüme sahip. LED aydınlatma grubunun ön bölümde kullanılan kısmında ince ışık demetleri dikkat çekerken gövdenin alt kısmı çepeçevre siyah plastikle kaplanmış.

Geniş çamurluklarla da güçlü bir görünüm sunan C-HR'ın yan aynaları yerine kameralar yerleştirilirken cam tavanda elmas desenleri kullanılmış. Kapı camları dar yapılı olsa da arka camları çok daha ince bir görünüm sunan otomobilin arka tamponunda da agresif çizgiler dikkat çekiyor.

Hibrit güç ünitesine sahip olduğu açıklanan aracın bu konuda detayları henüz paylaşılmadı.

1 yorum:

  1. tarzı hyundai'nin koncept tarzına benziyor. tek kişilik araçlardaki gibi daha uzak fütürizm konseptlerinde çok başarılı olduğunu düşündüğüm toyota, daha güncel tasarımlarında özgünlük ve bütünlük hislerini bence veremiyor.

    YanıtlaSil