19 Eylül 2014 Cuma

Vencer Sarthe


2012 yılında yüzünü otomobilseverlere konsept olarak gösteren Vencer Sarthe şimdi de seri üretim haliyle karşımızda. Görünümünde değişiklikler yapılan aracın performansı da artmış.

Genel olarak köşeli hatlara sahip olan otomobilin ön tamponu şeklini korusa da bu bölümdeki hava girişleri küçülmüş. Farlar da küçülürken jantlar daha ince kollara kavuşmuş. C sütunu da çok daha farklı bir tasarımla geri dönerken yan etekler de daha sportif görünüyor.


Arka bölümünde de farklı bir tasarıma sahip olan otomobilin egzoz çıkışları difüzörün içinden alınarak tamponun kenarlarına yerleştirmiş. Stoplar büyürken büyük spoiler seviye ayarına kavuşmuş. 1.390 kg ağırlığındaki Sarthe'ın boyu 4.515 mm, genişliği 1.984 mm, yüksekliği 1.190 mm ve aks mesafesi 2.791 mm olarak açıklanıyor.

İlginç bir iç mekana sahip olan otomobilin yaşam alanında deri ve Alcantara döşemeler ve çıplak metal parçalar dikkat çekerken gösterge paneli orta konsolun üzerinde bulunan ekran içerisine alınmış.


Kaputu altında görev yapan 6.3 litre hacimli v8 motor kompresör beslemeyele donatılarak 622 beygir güç, 838 Nm tork üretebilecek hale getirilmiş. 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 338 km/s.

1 yorum:

  1. Konseptler genelde seri üretim hallerinden daha iddialı ve havalı oluyorlar. Bu istisna şaşırttı.

    YanıtlaSil