25 Eylül 2014 Perşembe

Volkswagen Vento


Volkswagen, Polo'nun sedan versiyonu Vento'yu da makyajladı. Avrupa'da satılan kardeşlerine artık daha da çok benzeyen otomobilin teknik donanımındaysa yenilik bulunmuyor.


Yeni farlar, farklı jant seçenekleri, makyajlanan ön ve arka tamponlarla farklı bir dış görünüm sunan otomobilin yaşam alanında alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve gri renkli konsol kaplaması dikkat çekiyor.

Kaput altında, tamamı 105 beygir güç üretebilen üç motor seçeneği sunuluyor. Ünitelerden ilki 1.6 litre hacimli benzinli ve 153 Nm tork üretebiliyor. Aynı hacme sahip turbo Diesel ünite 250 Nm tork üretebilirken 1.2 litre hacimli ünite 175 Nm torka sahip.

10 yorum:

  1. Merhaba Hangi ulkede satiliyor bu model. B sinif araclarin sedanlari biraz zorlama oluyor bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslına bakarsanız d segmentinin altındaki bütün sedanlar zorlama.avrupada hiçbir şekilde tutulmayan bu modellerin türkiye dışındaki bazı ülkelerde de tutulmasına anlam veremiyorum

      Sil
    2. Hindistan'da satılıyor bu araç. Küçük sedan modeller çok tutuyor oralarda. Bu nedenle Hyundai i10'un bile sedanı var oralarda.

      Sil
    3. yani anca orda tutulurdu :)

      Sil
    4. Valla bunun satış rakamı bizdeki bütün Volkswagen satışlarının toplamının üzerinde. Dolayısıyla üretiyorlar tabi. Ha bir de aşağıda yazıldığı gibi bize getirseler sıra olur aylarca. Sonuçta Volkswagen'in Türkiye'de adam yerine konması Polo Classic ile başladı.

      Sil
    5. yani demek istediğim bu tip sedanlar 1 tane arabam olcak bari ucuz olsun her yola gelsin diyenlerin çoğunlukta olduğu ülkeerde tutuluyor.yoksa ilk cümle hakkında bilgim olmadığı için doğrudur diyor,son cümleye de sonuna kadar katılıyorum.bence de türkiyeye getirilse sıra olur.esas demek istediğim,araba almanın lüks olduğu ülkelerde but tip araçlar tutuluyor.

      Sil
  2. Bu vento eski kasa bora degilmiydi simdi sedan poloyami vermisler bu ismi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, C segmenti sedandı. Artık B segmenti.

      Sil
    2. aynı olay sanırım seat toledo'da da var.önceden jetta sınıfındaydı.şimdi ibiza'nın sedanı gibi

      Sil
  3. Bizde polo ile yakın fiyata satsınlar 6 ay sıra olur.

    YanıtlaSil