29 Ekim 2014 Çarşamba

Fiat FCC4


Bu yıl Sao Paulo otomobil fuarı ilginç konseptlere ev sahipliği yapıyor. Güney Amerika pazarında başarılı satış rakamlarına ulaşan Fiat crossover kategorisinde çok ilginç bir araç sergiliyor.

Yuvarlak hatlı bir tasarım anlayışına sahip olan otomobilin çok parçaya bölünen far grubu LED teknolojisi kullanırken görünüm, Fiat grubunun bir diğer markası olan Jeep'in Cherokee modelini andırmış. Genişletilmiş çamurluklar, büyük jant ve lastikler, ince yapılı yan aynalar, gizlenmiş A ve B sütunlarıyla bir kemer yaratmış C sütunu dikkat çeken tasarım detayları arasında gösterilebilir.

Kapı kolları da gizlenen aracın arka kapıları geriye doğru açılırken C sütunu arkasında pick up benzeri bir yapı dikkat çekiyor. Çift parçalı bagaj kapağı farklı görünen LED stoplar, tampona gizlenen egzoz çıkışları ve büyük Fiat yazısı da gözlerden kaçmazken boyutlar 5 metre boy, 1.94 metre genişlik ve 1.6 metre yükseklik olarak açıklanıyor.

3 yorum:

  1. "Sen, fiat konsept yapmak, hayırdır ne iş" diyesim geldi içimden. Şöyle bi göz attımda pek fazla yok hakikatten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emin misin dostum?

      Sil
    2. Son yıllarda Fiat yeni seri üretim model tanıtma konusunda bile çekingen. Ben de şaşırdım böyle iddialı bir çıkış yapmalarına.

      Sil