4 Ekim 2014 Cumartesi

Ford Edge


Ford'un yaz başında A.B.D.'de tanıttığı yeni Egde modeli 2014 Paris otomobil fuarında Avrupa pazarı için hazırlanmış versiyonlarıyla boy gösterdi. Aracın en önemli farklılığı kaputu altında yatıyor.

Görünüm konusunda büyük bir değişiklik yaşamayan otomobilin 2 litre hacimli yeni turbo Diesel motoru 180 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen giriş versiyonunda 6 ileri vitesli manuel şanzıman kullanılırken 210 beygir güç, 450 Nm tork üretebilen versiyon 6 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip.

6 yorum:

  1. Otosan bunu da getirmez türkiyeye. Sonra kuga niye satmıyor...

    YanıtlaSil
  2. bu araç kuga'nın yerine mi çıktı yoksa onun üst versiyonu mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuga'dan lüks bir araç Edge. Yeni nesil Kuga çıkmadan önce aradaki büyüklük farkı açıktı ama şimdi biraz kapandı.

      Sil
    2. o zaman gerçekten otosan'ın bunu getirmesini beklemek hayal.bir de focus st'yi geçtim fiesta st bile getirilmiyorken mpv satışlarının son derece az olduğu türkiyeye 100 bin lira üstü fiyatlarla satılan s-max ve galaxy'yi getirmesi daha da ilginç.hatta son derece anlamsız.

      Sil
    3. Fiesta ST gelecekmiş 2015 yılında. Gerçi o da ne kadar doğru bilemiyorum. Oyalayıp duruyorlar. Bu arada Kuga Focus temelli, Edge Mondeo platformunu kullanıyor.

      Sil
  3. Ford 180 hplik 1.6 lt motor çok yaktığı için 1.5 ltr.ye 177 hpye düşürmüştü.Türkiye gibi gepgeri kalmış pazarları karıştırmak için Edge yi bu motorla piyasaya sürebilir.

    YanıtlaSil