2 Ekim 2014 Perşembe

Volkswagen XL Sport


Volkswagen'in düşük tüketim değeriyle parıldayan modellerinden XL1 bu yıl Paris'te başka bir kılığa büründü. Ducati'den alınan motoruyla tam bir sporcuya dönüşen otomobilin dış görünümü de performansı destekliyor.

LED farlarıyla XL1 ile arasındaki bağ belli olan otomobil kardeşinden daha uzun, daha geniş ve daha alçak. 4.291 mm boya, 1.847 mm genişliğe ve 1.152 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi de 2.424 mm'ye uzamış. Hava sürtünme katsayısı 0.258 olarak açıklanan konseptte karbon seramik fren diskleri bulunuyor.


Genişleyen çamurluklarının içerisinde magnezyumdan üretilmiş, 18 inç çaplı jantlar görev yaparken bu bölgelerde hava giriş ve çıkışları görülebiliyor. Farklı bir ön tamponla donatılan XL Sport'un arkasında büyük bir difüzör, otomatik seviye ayarlı spoiler ve farklı tasarıma sahip LED stoplar bulunuyor.

Yukarıya doğru açılan kapılardan ulaşılan iç mekanda deri ve Alcantara döşemelerin yanında karbon fiber kaplamalar da bulunuyor. Dijital bir gösterge paneline sahip olan konseptin ön çamurluklarına yerleştirilen kameralar görüntüyü kapı içlerine aktararak yan ayna görevi görüyor. Yaşam alanında en farklı duran aksesuarsa metal ve ahşaptan üretilmiş vites topuzu.


Kaputu altında, Ducati 1199 Superleggera'dan alınan 1.2 litre hacimli v2 motora görev veren XL Sport 200 beygir güç, 134 Nm tork üretebiliyor. 11.000 devir çevirebilen motorun düşük tork değeri 890 kg'lık kasayı hareket etmekte pek zorlanmıyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 5.7 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 270 km/s.

4 yorum:

  1. Ortalama yakıt tüketim değeri nedir?

    YanıtlaSil
  2. satışa çıkmasının önündeki engel yada engeller ne olabilir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlki, motorunu paylaştığı Ducati'nin sınırlı üretim olması olabilir. İkincisiniyse düşünemedim. Adamlar XL1'i bile ürettikten sonra bunu rahatlıkla seri üretime alabilirler.

      Sil