12 Kasım 2014 Çarşamba

Scion iM Concept


Toyota'nın yan markalarndan birisi olan Scion ailesi genişliyor. Daha Avrupai modellerle Kuzey Amerika pazarını canlandıran Scion'un konsept olarak tanıttığı iM bizim Toyota Auris olarak tanıdığımız otomobilin ta kendisi.

Genişletilmiş çamurlukların içerisine yerleştirilen 19 inç çaplı jantlarıyla dikkat çeken otomobilde büyük hava girişleri ve dik konumlu sis farlarına sahip ön tampon, farklı tasarıma sahip bir kaput, geniş yan etekler, daraltılmış yan aynalar, daha büyük bir spoiler, iddialı bir tasarıma sahip arka tampon ve merkezi çıkışa sahip egzoz sistemi de bulunuyor. Yükseklik ayarlı süspansiyon sistemiyle donatılan aracın frenleri de güçlendirilmiş.

2 yorum:

  1. iM'in burnu auris'ten daha iyi görünüyor daha spor olmuş buna mukabil arka tampon bölgesi gerçekten kötü tam bir çuvallama. toyota'nın konseptlerinin çoğuna bayılıyorum ama üretim modellerinde tasarım olarak anlayamadığım bir bocalama/dengesizlik var bu durumu çok garipsiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sadeleşiyor modeller seri üretime alınırken. Japonlar Avrupa ve ABD merkezli üreticiler kadar cesur değiller bu konuda. Aslında Honda'nın Civic ile gösterdiği üzere kumar oynanınca kazanılabiliyor bu konuda ama küçük coupé modelleri bile konseptten GT86'ya geçişte aşırı sadeleşti.

      Sil