17 Kasım 2014 Pazartesi

Shelby GT350 Mustang


Ford ve Shelby'nin birlikte geliştirdiği efsane modellerden olan GT350 Mustang yeni versiyonuna kavuşuyor. 2014 Los Angeles otomobil fuarında sergilenecek olan otomobil pist sürüşleri düşünülerek tasarlanmış.

Daha agresif görünen ön tampon, Cobra logolu panjur, ince yapılı splitter, genişletilmiş çamurluklar ve yan etekler, daha güçlü görünüm sunan kaput, 19 inç çaplı jantlar, difüzör ve dört çıkışa sahip egzoz sistemi dışarıdan bakıldığında dikkat çeken detaylar arasında bulunuyor.


Sertliği ayarlanabilir süspansiyon sistemine sahip olan otomobilin sürüş kontrol sistemi 5 kademeli olarak ayarlanabiliyor. Sistem ABS, gaz pedalı tepkisi, direksiyon sertliği, ESP, egzoz sesi ve süspansiyon sertliğini değiştirebiliyor. Brembo imzalı fren sistemini de standart olarak sunan GT350 Mustang'in ön aksında 394 mm çaplı diskler 6 pistonlu kaliperlerle eşleşirken arkada 380 mm çaplı disklere 4 pistonlu kaliperler eşlik ediyor.


İç mekanda Recaro'dan alınan sportif koltuklar, daha az kromaj, orta konsolun üst bölümünde eklenen göstergeler, GT350 logoları, metal pedal seti ve Alcantara döşemeler bulunurken  kaputun altında Ford'un şimdiye kadar ürettiği en güçlü atmosferik emişli motor bulunuyor. 5.2 litre hacimli v8 motorun 500 beygirin üzerinde güç ve 540 Nm üzerinde tork üreteceği açıklanırken sunulan tek şanzıman 6 ileri vitesli manuel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder