3 Aralık 2014 Çarşamba

Ferrari FXX K


Ferrari'nin XX programının yeni üyesi tanıtıldı. FXX ve 599XX modellerinin ardından gelen otomobil görünümünden de anlaşılabileceği gibi LaFerrari temelleri üzerine geliştirilmiş.

Diğer iki kardeşi gibi yola çıkma izni bulunmayan FXX K sadece trafiğe kapalı alanlarda kullanılabilecek. Ön bölümde çok parçalı bir splitter kullanan otomobilin LED farları artık çok daha küçük. Farlar arasında daha farklı şekilli hava çıkışları sunulurken kapıları altına, yeni yan etekleri oluşturan parçalar eklenmiş.


Farklı jantlara sahip olan yarış aracının arkasında daha büyük bir spoiler bulunurken ince uzun stopların üzerine çift parçadan oluşan bir spoiler daha eklenmiş. Dörtlü egzoz çıkışı yerini iki çıkışa bırakırken difüzör artık çok daha büyük.

İç mekanda da pist için düzenlemeler dikkat çekiyor. Yarış koltuklarıyla donatılan FXX K hava yastıksız direksiyon simidi ve birçok kumanda elemanının toplandığı büyük bir orta konsola kavuşmuş.


Otomobilin gövdesinde yapılan değişiklikler sonucunda düşük hava sürtünmesine sahip durumda yere bastırma kuvveti %50 artarken yüksek sürtünmede artış %30 olmuş. LaFerrari 200 km/s süratte 230 kg yere bastırma kuvveti üretebilirken FXX K'de değer 540 kg'a yükselmiş.

6.2 litre hacimli v12 motoru, yapılan yeniliklerin ardından 860 beygir güç üretebilirken elektrik motoru 190 beygir güçle katkıda bulunuyor. Bu şekilde 1.050 beygir güç üretilebilirken maksimum tork değeri de 900 Nm'nin üzerine çıkmış. Elden geçirilen HY-KERS'in dört farklı sürüş modu bulunuyor.

1 yorum:

  1. 1,2 75 Hp Clio 3'üm ile Pist dışında her yerde geçerim :)

    YanıtlaSil