12 Şubat 2014 Çarşamba

Mercedes-Benz S Serisi Coupé


Geçtiğimiz yıl Frankfurt otomobil fuarında büyük coupé modelinin ismini CL'den S Serisi Coupé'ye çevireceğini açıklayan Mercedes bu otomobilin konsept versiyonunu da sergilemişti. Aracın dinamik çizgilerinin aldığı olumlu tepkilerin ardından Alman üretici otomobili minimal değişikliklerle seri üretime aldı.

5.027 mm boya, 1.899 mm genişliğe ve 1.411 mm yüksekliğe sahip olan şık coupé 2.945 mm aks mesafesi sunuyor. 18, 19 veya 20 inç çaplı jantlarla ısmarlanabilecek olan aracın tasarım detayları konsept versiyonla neredeyse tamamen aynı.

İnce uzun bir burun ve öne doğru çıkıklık yapan panjurla dikkat çeken otomobilin full LED farlarında opsiyonel olarak 47 adet Swarovski kristali yer alabiliyor. Yan aynaları camın ön kısmına değil kapılara sabitlenirken AMG donanımlı modeller daha agresif tamponlar ve farklı bir ön panjurla dikkat çekiyor.


Arka bölümde ince yapılı farlar ve ucu spoiler şeklinde tasarlanmış bagaj kapağı bulunurken burada görev yapan tamponun alt kısmında, AMG logolu modellerde difüzör kullanıldığı gözlerden kaçmıyor. Geri görüş kamerası Mercedes ambleminin altına gizlenirken model ismi bu logonun altında yazıyor.

İç mekan tasarımını büyük ölçüde sedan kardeşinden alan otomobilin bu kısmında yeni renk seçenekleri bulunurken arka kısımda iki adet tekli koltuk görev yapmakta. Dört kapılı kardeşin iki kollu direksiyon simidi yerine alt kısmı düzleştirilmiş daha sportif bir parça kullanılırken analog saat iptal edilmiş.


Radarlı mesafe takip radarına sahip hız sabitleme sisteminden tamamı renkli ön cama bilgi yansıtma sistemine kadar birçok elektronik yardımcıyı donanıma ekleyen Mercedes Magic Body Control adını verdiği adaptif süspansiyon sistemine viraj içerisine doğru yatma fonksiyonunu da eklemiş.

İlk etapta S500 Coupé ile karşımızda olacak aracın çift turbo beslemeye sahip, 4.7 litre hacimli v8 motoru 455 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor.