24 Mayıs 2014 Cumartesi

MINI Superleggera Vision


Şu sıralar gözler Wörthersee tarafına çevrilmiş olsa da Villa d’Este taraflarında da güzel haberler gelecek gibi görünüyor. İtalya'da sergileneceği açıklanan ilk konsept MINI'nin Touring Superleggera ile ortaklaşa geliştirdiği bir roadster.

Yuvarlak hatlarıyla dikkat çeken otomobilde LED aydınlatma grubu, siyah renkli jantlar, çerçevesiz ön cam, kromajlı detaylar, ince yapılı yan aynalar, kalın yan etekler, bagaj kapağına entegre edilen yüzgeç, difüzör ve birleştirildiğinde Union Jack şeklini alan LED stoplar gibi şık tasarım detayları görmek hoş.


Minimalist bir iç mekan sunan konseptin bu bölümde bulunan aynasının yüksekliği ayarlanabilirken tek parça alüminyumdan üretilmiş ön konsol üzerinde dijital göstergeler yer alıyor. Üç kollu direksiyon simidi ve yüksek yan desteklere sahip olan koltukları sportif görünüme katkı sağlarken deri döşemeler kapı içlerinde yer alan Union Jack otomobilin İngiltere'de bulunan köklerini hatırlatıyor.

Aracın kaputunun altında yer alan ünite de kendisi gibi şaşırtıcı. MINI'nin küçük hacimli ve turbo beslemeye sahip güçlü motorlarını bekleyenler için hayal kırıklığı olsa da otomobil bir elektrik motoruyla hareket etmekte.

23 Mayıs 2014 Cuma

Škoda Yeti Xtreme


Wörthersee yaklaştıkça organizasyonda tanıtılacak otomobiller de birer birer ortaya çıkıyor. Çek üretici Škoda da Citijet'in ardından hazırladığı Yeti konsepti üzerindeki perdeyi kaldırdı.

Mat siyah gövde rengine sahip olan otomobilin tavanı ve 17 inç çaplı jantları gibi bazı parçaları sarıya boyanmış. İddialı bir tasarıma sahip olan ön tamponda farklı hava girişleri kullanılırken bu bölümde metal koruma plakası ve iki çeki demiri bulunuyor. Çamurlukları da genişletilen aracın yan eteklerinde de korumalar yer alıyor. Çok dikkat çekmeyen bir spoilere sahip olan konseptin arka tamponunda da çift egzoz çıkışı ve çeki demiri görülebiliyor.


İç mekanında da büyük değişiklikler olan Yeti Xtreme'in ön konsolunda sarı renkli dikiş iplikleri, Alcantara kaplamalar, karbon fiber süslemeler ve şalter şekilli düğmeler bulunurken kapı içlerinde kürek ve kazma gibi acil durumlarda kullanılacak aksesuarlar yer alıyor. Zemini alüminyum plakalarla kaplanan konseptte dört adet yarış koltuğu kullanılırken bagajda tam boyutlu bir yedek lastik bulunuyor.

Octavia RS'ten alınan fren sistemiyle donatılan otomobilin kaputu altında çok da etkileyici olmayan bir motor görev yapıyor. Turbo beslemeye sahip olan motor 1.8 litre hacimli ve 150 beygir gücünde. 250 Nm tork üretebilen motor 6 ileri vitesli DSG ile eşleştirilmiş. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve yüksekliği ayarlanabilen süspansiyon sistemi de donanıma eklenmiş.

SR Audi S3


Volkswagen grubunun turbo beslemeye sahip iki litre hacimli benzinli motoru son zamanlarda modifikasyon firmalarının üzerinde çokça çalıştığı bir ünite haline geldi. Bu trendin izleyicilerinden birisi de SR Performance oldu.

Süspansiyon sistemi alçaltılıp 20 inç çaplı jantlarla donatılan Audi S3'ün motor gücü 380 beygire yükselirken maksimum tork değeri 470 Nm'ye ulaşmış. Bu verilerle otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.6 saniyeye gerilemiş.

Regula Exclusive Cayenne


Yeni nesil Porsche Cayenne için hazırlanan görünüm kitleri arasında öne çıkabilmek zor olsa da Regula Exclusive tarafından hazırlanan iddialı parçalar bu işi kolaylaştırıyor.

Dev hava girişlerine sahip yeni ön tamponda LED aydınlatmalar ve sis farları dikkat çekerken kaputun alt kısmına da bir hava girişi açıldığı görülebiliyor. Çamurluklar ve yan etekler genişletilirken arka bölümde daha büyük bir spoiler, yan bölümlere eklenmiş hava çıkışları, büyük bir difüzör ve farklı egzoz çıkışları bulunuyor.

8.900 Euro karşılığında alınabilen gövde kitinin kendi başına şık durmadığını düşünen müşteriler 3.998 Euro karşılığında sunulan 23 inç çaplı jantları alabiliyor.

Škoda CitiJet


Çek üretici Škoda'nın Wörthersee'de sergileyeceği araçlar arasında ilginç bir konsept yer alıyor. Firmanın 16 gence hazırlattığı otomobil baş tasarımcı Jozef Kaban liderliğinde geliştirilmiş.

Mavi beyaz renkli gövdesinin altında yine mavi renkli aydınlatmalar kullanılan otomobilin sis farlarında da aynı renk dikkat çekiyor. Citigo temelleri üzerine geliştirilen konseptin tavanı kesilirken yan camlar da kısaltılmış. 16 inç çaplı jantlar beyaza boyanmış ve C sütunu bir spoiler haline getirilmiş.

Arka koltukları iptal edilen otomobilin B sütunu takla barı şekline gelirken iç mekanda 300 Watt çıkış gücü sunan ses sistemi ve deri kaplı direksiyon simidi, vites ve el freni kolu yer alıyor.

22 Mayıs 2014 Perşembe

Citroën DS3


Citroën DS model ailesinin en küçük üyesi DS3 makyajlandı. Ön bölümde yoğunlaşan işlem sonrasında araca yeni motor seçenekleri de eklendiği açıklandı.

Yumuşatılan hatlarıyla dikkat çeken ön tampon özellikle sis farları çevresinde farklılaşırken en büyük yenilik LED ve xenon teknolojilerini birleştiren farlar olmuş. Kısa hüzmede %35, uzundaysa %75 daha az enerjiye ihtiyaç duyan farların ömürleri de 20 katına çıkmış. 17 inç çaplı yeni jantlarına da kavuşan DS3'ün camları da artık üzerlerine grafikler işlenmiş olarak alınabiliyor.


Tamamı Euro 6 emisyon standartlarına uyan motorlarından 1.6 litre hacim sunan turbo Diesel ikilinin 100 ve 120 beygir güç üretebilen versiyonları bulunuyor. Benzinli motorlar arasında bulunan yenilikse daha önce Peugeot 2008'de test etme şansı bulduğum 82 beygir güç üretebilen ünite.

Audi A7 ve S7 Sportback


Audi'nin dört kapılı coupé segmentinde yer alan başarılı temsilcisi A7 ve daha da sportif versiyon S7 Sportback makyajlandı. Farklılıkları anlayabilmek için araçların uzun süre incelenmesi gerekirken motor seçenekleri de artık daha tutumlu.

Ana hatlarında değişiklik olmayan otomobilin tamponları hafifçe elden geçirilirken ön panjur da hafifçe rötuşlanmış. Tamamı LED farları standart donanımda sunan Audi dinamik sinyallere sahip Matrix LED farlarıysa opsiyon listesine eklemiş. Stopların da iç tasarımları yenilenirken egzoz çıkışları da makyajlanmış.


İç mekanında tasarım anlamında bir yenilik bulunmayan otomobilde yeni renk ve desenlerde ahşap kaplamalar sunulurken deri döşeme seçenekleri de yenilenmiş. Farklı tasarıma sahip jantlarla alınabilen A7 ailesinin fren ve direksiyon sistemleri de elden geçirilmiş.


Kaputu altında yeni nesil 3 litre hacimli turbo Diesel motorlar kullanılan otomobilin bu üniteleri 218, 272 ve 320 beygir güç üretebiliyor. En güçlü seçenekte 8 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılırken diğer motorlarla birlikte 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman sunulmakta.

S7 Sportback'in kaputu altında bulunan çift turbo beslemeye sahip 4 litre hacimli v8 motorsa 450 beygir güç üretiyor. Bu ünite silindir sırası devre dışı bırakabilme özelliğine sahip.

21 Mayıs 2014 Çarşamba

Mercedes-Benz C Serisi Estate


Mercedes'in geçtiğimiz aylarda yenilediği C Serisi station wagon versiyonuna kavuştu. Beklenen değişikliklerle karşımıza çıkan otomobilin değişkenliği daha başarılı bir hale gelirken motorların tamamı sedan versiyondan alınmış.

Önden bakıldığında B sütununa kadar dört kapılı modelle aynı parçaları paylaştığı görülebilen araçta daha yüksek bir tavan çizgisi ve daha büyük bir cam tavan kullanılmış. D sütunu yukarıya gittikçe büyüyen aracın bagaj kapağı dik şekilde iniyor. Sedan modelin aksine yatay yerleştirilmiş stoplara sahip olan Estate şık bir spoileri de donanıma katmış.


İç mekanda da dört kapılı kardeşin izleri görülen otomobil 4.702 mm'lik boyuyla bir önceki nesil C Serisi Estate'ten 96 mm daha uzun. 2.840 mm'lik aks mesafesi de 80 mm uzarken 40 mm'lik artışla 1.810 mm'ye ulaşan genişlik daha fazla omuz mesafesi anlamına geliyor. Arka koltuk diz mesafesi 45 mm artarken 490 litre hacimli bagaj 40:20:40 oranında yatırılabilen arka koltuk sırtlıkları sayesinde 1.510 litreye genişletilebiliyor.

Otomatik seviye ayarlı süspaniyon sistemiyle alınabilecek olan otomobilin benzinli motor seçenekleri 156 ile 333 beygir arasında değişen güçleriyle dikkat çekerken Diesel üniteler şimdilik 115 ile 204 beygir arasında değişen güçlerde sunulacak. Hibrit modellerden C300 BlueTEC HYBRID 204 + 27 beygir güç üretebilirken C350 BlueTEC HYBRID 211 + 68beygir güç üretebiliyor.

Seat Ibiza Cupster


Bu yıl 30. yaşını kutlayan Seat Ibiza Wörthersee'de farklı bir şekilde karşımıza çıkacak. Kesik tavanlı bir konsepti sergilenecek olan otomobil seri üretime geçmeyecek olsa bile farklılık bölümünde bekleneni verebiliyor.

Şık tasarımlı aynalarla donatılmış olan otomobilin bu parçalarının altında kalan bölümde sadece farklı tasarıma sahip 18 inç çaplı jantlar makyajlanırken üst kısımda durum farklı. A sütunu ortadan kesilen iki kişilik konsept bu noktadan arkaya kadar alçalan yan camlarla dikkat çekiyor. Arka koltukları iptal edilen otomobilde küçük bir bagaj kapağı ve genel tasarıma uyan bir spoiler kullanılmış.

Dodge Challenger SRT Hellcat


Amerikan efsaneleri güçlenmeye devam ediyor. Sürekli kızışan bir güç savaşı içerisinde olan Mustang, Camaro ve Challenger üçlüsünde söz söyleme sırası Dodge markasını taşıyan modele geldi.

Geçtiğimiz ay makyajlanan Challenger'ın en güçlü modelinde ek hava giriş ve çıkışlarına sahip alüminyum kaput, siyah renkli ön panjur, farklı tasarıma sahip hava girişleri sunan ön tampon, splitter, siyah renkli ve 20 inç çaplı jantlar, ön çamurlukların arkasında "Supercharged" logoları, siyah renkli metal depo kapağı ve SRT logolu spoiler bulunuyor.


İç mekanı da oldukça şık bir hale gelen otomobilin göstergeleri kırmızı zeminli. Yolcu tarafında bulunan havalandırma ızgarasına SRT logosu eklenirken büyük bir ekrana sahip olan orta konsol dokunmatik kumanda paneline de yeni fonksiyonlar eklenmiş.

Brembo imzası taşıyan fren sisteminde ön aksta 390 mm çaplı diskler ve 6 pistonlu kaliperler kullanılırken kompresör beslemeye sahip 6.2 litre hacimli v8 motorun 700 beygir üzerinde güç ürettiği açıklandı. Bu ünite 6 ileri vitesli manuel veya 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabiliyor.

20 Mayıs 2014 Salı

Nissan Pulsar


Nissan'ın Avrupa atağı başlıyor. Qashqai ve Juke gibi yüksek yapılı modellerle başarılı satış grafiklerine imza atan marka şimdi de bu pazarın en sevdiği segmentlerden olan C segmenti için yeni bir araç hazırladı.

4.385 mm boya sahip olan hatchback 2.700 mm'lik aks mesafesiyle dikkat çekerken diz ve omuz mesafesi konusunda sınıfının standartlarını zorlayacağı Nissan tarafından açıklandı. Genel olarak yuvarlak olan hatları taze duran otomobilin ön bölümü markanın diğer modellerini andırırken arka bölümde daha köşeli yapıyla birlikte ok ucu biçimli stoplar, alt kısmı V biçimli bagaj kapağı camı ve spoiler görülebiliyor.


İç mekanında büyük bir sürpriz sunmayan otomobilin gösterge tablosu çift yuvarlak gösterge ve araya yerleştirilen ekrandan oluşurken kalın kollara sahip direksiyon simidi, dokunmatik ekranla donatılabilen orta konsol ve dijital göstergeli havalandırma kumandaları dikkat çekiyor.

Kaputu altında iki benzinli, bir de Diesel motor kullanılacak olan Pulsar'ın bütün üniteleri turbo beslemeye sahip. 1.2 litre hacimli benzinli motoru 115 beygir güç üretebilen otomobilin 1.6 litre hacimli ünitesi 190 beygir güç, 240 Nm tork üretecekken 1.5 litre hacimli Diesel motor 110 beygir güç, 260 Nm tork üretebilecek.

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Volkswagen Polo 1.2 TSI BMT Comfortline DSG


Volkswagen'in B segmentinde yer alan temsilcisi Polo'nun makyajlı modelleri Türkiye'de satışa sunuldu. Şubat ayında tanıtılan elden geçirilmiş modeller görünümde büyük farklılıklar sunmasalar da kaput altında yaşanan farklılıklar dikkat çekici.

Basın lansmanı İzmir'de yapılan makyajlı Polo'nun donanım paketlerinde de zenginleştirmeler yapan Volkswagen bir üst segmentte sunulan opsiyonları da araçta kullanmış. Organizasyon sırasında test etme şansı bulduğum model 1.2 litre hacimli TSI motor ve çift kavramaya sahip yarı otomatik şanzıman ikilisine sahipti. Bakalım güncellemeler aracın genel havasını nasıl etkilemiş.

MANSORY G63 AMG 6x6


İş abartıya geldiğinde MANSORY'nin eline su dökebilen firma bulmak zor. Bununla birlikte şansını denemek isteyen Mercedes'in geçtiğimiz yıl tanıttığı üç akslı G63 AMG modeli otomobilseverleri heyecanlandırmış olsa da modifikasyon firması bu araca da el atmayı başarmış.

Aracın görünümünde, standart G Serisi modellerinde sunulan ekstralar dikkat çekiyor. Farklı görünüme sahip farlar, elden geçirilmiş ön panjur, birkaç ek parçaya sahip ön tampon ve ek hava girişine sahip olan kaputun yanında stopların da karartıldığı görülebiliyor.


Egzoz sistemi de yenilenen aracın iç mekanında farklı renk ve desene sahip deri döşeme, ahşap veya karbon fiber kaplama sunulmakta.

Kaputu altında ciddi bir yenileme çalışması yapılan aracın çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motoru, BRABUS'un modifikasyonundan bile daha etkileyici değerlere ulaşmış. 840 beygir güç üretebilen ünitenin maksimum tork değeri 1.000 Nm'de sınırlanmış.

Chevrolet Aveo


Markaların Çin yatırımlarının önü kesilmiyor. Bu pazara özel modeller ve versiyonların yanında artık bazı araçların makyajlı modelleri de ilk olarak bu ülkede tanıtılıyor. Bu araçlardan birisi de Chevrolet Aveo.

Ön kısımda yoğunlaşan makyajın ardından tek parçalı farlara sahip olan otomobilde farklı bir ön panjur ve elden geçirilmiş ön tampon yer almakta. Yan aynalara sinyalleri entegre eden Chevrolet jant seçeneklerini de yeniden tasarlamış.

Arka bölümde de devam eden yeni çizgiler özellikle sedan modellerde kolayca fark edilebiliyor. Farklı tasarıma sahip stoplar daha geniş bir gövde rengi çıtaya sahip bagaj kapağıyla birlikte kullanılırken arka tampon altında yer alan siyah plastik bölmede de genişleme yaşanmış.