1 Kasım 2014 Cumartesi

Radical SR8 RSX


Radical, SR8 modelinin en güçlü versiyonunu tanıttı. Pist kullanımı için geliştirilen otomobil 2015 yılından itibaren satılmaya başlanacak. Aracın İngiltere pazarında fiyatıysa 132.000 Sterlin'in hemen altında.

Tasarım anlamında markanın diğer modellerini örnek alan otomobilde büyük splitter ve spoiler yanında 17 inç çaplı jantlar, LED stoplar ve takla kafesi bulunuyor. Opsiyonel donanımında 18 inç çaplı jantlar bulunan aracın 6 pistonlu fren kaliperleri 350 mm çaplı disklere hükmediyor.

Yolcuların arkasına yerleştirilen 3 litre hacimli v8 motor 11.500 devir/dakika'da 440 beygir güç üretebilirken 7.500 d/d'da üretilen torksa 380 Nm. 860 kg boş ağırlığa sahip olan SR8 RSX'te 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman kullanılmış.

31 Ekim 2014 Cuma

Volvo S60 T5 R-Design


Volvo'nun yeni müşteri sadakat programı Volvo Benimle'nin 20-22 Ekim tarihleri arasında Bodrum'da yapılan tanıtımı testlere de sahne oldu. Muğla'nın Sonbahar aylarında sakin olan yollarında sürme imkanı bulduğum otomobillerden ilki markanın yeniden doğuşunda önemli bir yere sahip olan S60 oldu.

İlk örnekleri 2000 yılında yollara çıkan aracın ikinci nesil örnekleri 2009 yılında tanıtıldı. Volvo'nun köşeli tasarım anlayışını bir kenara atarak organik hatlar kullanmaya başladığı ikinci nesil S60'ın makyajlı modelleriyse 2013 yılında tanıtıldı. Birçok motor ve şanzıman seçeneğiyle satılan otomobilin testime katılan örneğinde 2 litre hacimli benzinli motor ve yeni bir otomatik şanzıman görev yapıyor.

Vorsteiner M4 GTRS4


Bu yıl da SEMA'yı renklendiren çılgın tasarımların arasından sıyrılan firmalardan birisi de sade gövde kitleriyle dikkat çeken A.B.D. merkezli firma Vorsteiner. Genelde araçların görünümü üzerinde çalışmalar yapan üretici bu sefer kaput altına da el atmış.

Karbon fiber parçalarla daha iddialı bir görünüme bürünen BMW M4 ön bölümde büyük bir splitter sunarken bu bölümdeki hava girişleri de farklı tasarıma sahip. Çamurluklarla birlikte genişleyen yan eteklerde de karbon fiber ekler kullanılırken arkada genişleyen tampon altı ekiyle birlikte difüzör kullanılmış.


Süspansiyon sistemi elden geçirilen otomobilde 90 mm çaplı dörtlü çıkışa sahip egzoz sistemi kullanılırken genişleyen jantların çapları da 20 inç olmuş.

Üreticinin 10. yaşını kutlamak amacıyla otomobilseverlerin beğenisine sunulan aracın turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motoru modifikasyon sonrası 550 beygir güç üretebiliyor.

Porsche Panamera Exclusive Series


Porsche'nin dev liftback modeli Panamera en lüks versiyonuna kavuştu. Doğal olarak uzun aks mesafeli araç üzerine geliştirilen Exclusive Series bu ailenin en güçlü motoruna sahip.

Elle boyanan gövdenin büyük kısmı siyah olsa da ön çamurlukların arkasından itibaren giderek silikleşen kahverengi şerit görülebiliyor. 20 inç çaplı jantlar ve ön panjur da siyaha boyanırken temelleri kullanılan Turbo S'ten farklılık gösteren başka bir gövde parçası bulunmuyor.


150 mm uzatılan aks mesafesiyle sunulan otomobilin iç mekanında da kahverengi deri döşemeler, ahşap ve alüminyum kaplamalar, Porsche logosu işlenmiş koltuk kafalıkları, Burmester ses sistemi ve iki adet dokunmatik ekrana sahip yeni eğlence sistemi görülebiliyor.


Çift turbo beslemeye sahip 4.8 litre hacimli v8 motoru 570 beygir güç, overboost ile 800 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 310 km/s.

Almanya'da 250.000 Euro gibi bir fiyata sahip olacağı açıklanan Panamera Exclusive Series'in 100 örneği bulunacak ve otomobillerin tamamı soldan direksiyonlu olacak.

30 Ekim 2014 Perşembe

BMW X5 M ve X6 M


Yeni nesil modelleri geçtiğimiz yıl ortaya çıkan X5 ve bu yıl kardeşini izleyen X6 en güçlü versiyonlarına kavuştu. En büyük M modelleri bir kere daha performanslarıyla dikkat çekecek.

Geniş hava girişlerine sahip sportif görünümlü bir ön tampona sahip olan ikilinin siyah ön panjurunda küçük model plakaları bulunuyor. 21 inç çaplı jantlarla donatılan araçların ön çamurluklarının hemen arkasında havalandırma yarıkları açılırken bagaj kapaklarında spoiler standart olarak sunuluyor. Bir M standardı olarak dörtlü egzoz çıkışıyla donatılan otomobillerde daha iddialı görünüme sahip arka tamponlar da görev yapıyor.


İç mekan tasarımı tanıdık olan araçlarda direksiyon simidi, koltuklar, kapı eşikleri ve vites kolu gibi bölümlerde M logoları dikkat çekerken deri kaplı ön konsol, Alcantara tavan iç kaplaması, sabit kafalıklı sportif ön koltuklar ve alüminyum vites değiştirme kulakçıkları donanıma eklenmiş.

Mavi renkli fren kaliperleri güçlendirilmiş fren sistemine işaret ederken sertliği ayarlanabilir süspansiyon sistemi 10 mm alçaltılmış. Direksiyon sistemi de daha yüksek performansa uygun olarak modifiye edilirken şanzıman, çekiş ve egzoz sistemi de ikiliye uygun hale getirilmiş.


Kaput altında görev yapan çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motor 576 beygir güç, 750 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunulan araçlar 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşabilirken maksimum süratler 250 km/s'te sınırlı.

Scion tC Release Series 9.0


Scion tC'nin sınırlı üretim versiyonlarına bir yenisi eklendi. Bu model için tanıtılan 9. özel seri olan Release Series 9.0 tam da yetıştiği Halloween dönemine uygun bir gövde rengine sahip.

Farlarının üzerinde kalan bölümü siyaha boyanan otomobilin tampon seviyesiyse turuncu renge sahip. Jantlarla birlikte logolar ve kapı kolları da siyaha boyanırken hem ön hem de arkada sportif görünümlü tamponlar kullanılmış. Egzoz sisteminin çıkışıysa bir önceki Release Series versiyonunda olduğu gibi ortaya alınmış.


Cartel Customs ile birlikte geliştirilen aracın iç mekanında özel logolu paspaslar ve turuncu renkli kaplamalar görülebiliyor. Motor çalıştırma düğmesi, emniyet kemerleri ve dikiş iplikleri de bu renge boyanırken iç aynanın arka bölümünde sınırlı üretim bilgileri yer alıyor.

2.000 örneği bulunacak olan otomobilin 2.5 litre hacimli motorunda bir yenilik olmasa da alçaltılan süspansiyon sisteminin kısaltılan yayları da turuncuya boyanmış.

29 Ekim 2014 Çarşamba

Citroën AirCross Lunar


Fransız üretici Citroën, 2014 Sao Paulo otomobil fuarına C3 Picasso temelleri üzerine geliştirilen kompakt MPV aracı AirCross'un eğlence odaklı konseptini tanıttı.

Yükseltilen süspansiyon sistemi ve arazi için uygun lastikleriyle amacını belli eden otomobilde siyah renkli jantlar, koyu renkli gövde korumaları, ön tampona yerleştirilen ek korumalar, arka çamurluk üzerine eklenen basamak, koyulaştırılmış stoplar, çift parçalı tavan bagajı, arka tampona gizlenen egzoz çıkışları ve bagaj kapağı dışına yerleştirilen ek taşıma çantası dikkat çekerken gövde üzerinde farklı grafikler kullanılmış.

Renault Duster Oroch


Güney Amerika pazarlarında Renault markasıyla satılan Duster bir pick up konsepti olarak Sao Paulo'da karşımıza çıktı. Bu kıtada ticari araç satışlarının yaklaşık dörtte üçünü oluşturan pick up modeller bu otomobilin seri üretim şansını da artırıyor.


Güçlü bir görünüm sunan ön tamponun yanlarında turuncu renkli çerçeveler içerisine sis farları yerleştirilirken LED farlar, kaput üzerine açılan ek hava girişleri, üç renkli ve 18 inç çaplı jantlar, cam tavan, gizlenmiş B sütunu, koyu renkli yan basamaklar, tavan rayları, LED stoplar, şık bagaj örtüsü ve siyah renkli tamponun iki yanına yerleştirilmiş egzoz çıkışları diğer tasarım detayları arasında.

İç mekanı daha koyu renkli bir görünüm sergileyen konseptin bu bölümünde şık tasarımlı havalandırma ızgaraları, üç kollu direksiyon simidi, dokunmatik ekran, metal görünümlü havalandırma sistemi kumandaları ve orta konsolun üzerine yerleştirilen model ismi görülebiliyor.

Fiat FCC4


Bu yıl Sao Paulo otomobil fuarı ilginç konseptlere ev sahipliği yapıyor. Güney Amerika pazarında başarılı satış rakamlarına ulaşan Fiat crossover kategorisinde çok ilginç bir araç sergiliyor.

Yuvarlak hatlı bir tasarım anlayışına sahip olan otomobilin çok parçaya bölünen far grubu LED teknolojisi kullanırken görünüm, Fiat grubunun bir diğer markası olan Jeep'in Cherokee modelini andırmış. Genişletilmiş çamurluklar, büyük jant ve lastikler, ince yapılı yan aynalar, gizlenmiş A ve B sütunlarıyla bir kemer yaratmış C sütunu dikkat çeken tasarım detayları arasında gösterilebilir.

Kapı kolları da gizlenen aracın arka kapıları geriye doğru açılırken C sütunu arkasında pick up benzeri bir yapı dikkat çekiyor. Çift parçalı bagaj kapağı farklı görünen LED stoplar, tampona gizlenen egzoz çıkışları ve büyük Fiat yazısı da gözlerden kaçmazken boyutlar 5 metre boy, 1.94 metre genişlik ve 1.6 metre yükseklik olarak açıklanıyor.

28 Ekim 2014 Salı

Nissan Kicks


Crossover denildiğinde aklımıza gelen ilk firmalardan olan Nissan bu ara segmente dahil olan yeni bir model üzerinde çalışıyor. Konseptini Brezilya'da tanıtacağını duyuran Japon üretici otomobilin seri üretim halini de ilk olarak bu pazarda satışa sunacak.


Tasarımcılarının Brezilya'dan esinlendiklerini söyledikleri konseptin köşeli hatları markanın gelecekteki tasarım anlayışının da ipuçlarını veriyor. U şekilli ön panjur, şişkin çamurluklar, 19 inç çaplı jantlar, mat metal süslemeler, gizlenmiş B sütunu, ince yapılı kapı kolları ve dörtgen egzoz çıkışlarına sahip olan otomobilde şık görünümlü tavan rayları da kullanılmış.

Jantlar, tamponlar altında yer alan korumalar ve tavanda görülebilen turuncu renk güneş batışında ufuğun aldığı rengi andırıyor. 4.3 metre boya sahip olan konseptin genişliği 1.8 metre, yüksekliğiyse 1.6 metre olarak açıklanırken aks mesafesi 2.620 mm.

26 Ekim 2014 Pazar

Mercedes-Benz G Serisi Edition 35


Mercedes'in efsanevi arazi aracı modeli G Serisi 35. yaşını kutlamak için yeni bir donanım seviyesine kavuştu. Mekanik bir yenilik sunmayan otomobilde iki farklı motor sunuluyor.

Beyaz, gri veya siyah gövde rengiyle alınabilen pakette tavan, 18 inç çaplı jantlar, yan aynalar, çamurluklar, tamponlar, yan süs şeritleri ve motor alt koruması siyaha boyanmış.


İç mekanda AMG imzalı, alt kısmı düzleştirilmiş çok fonksiyonlu direksiyon simidi, karbon fiber konsol kaplamaları ve deri kaplı ön konsol sunulurken koltuklar siyah-beyaz veya düz siyah deri döşeme ve kırmızı renkli dikiş iplikleriyle ısmarlanabiliyor.

G350 BlueTEC ve G500 modellerinde sunulacak olan yeni paketle donatılan araçların vergiler hariç satış fiyatları 84.900 Euro seviyesinden başlıyor.