12 Ocak 2015 Pazartesi

Alfa Romeo 4C Spider


Alfa Romeo'nun merakla beklenen modellerinden birisi daha kendisini gösterdi. Detroit otomobil fuarında tanıtılan üzeri açık 4C versiyonu ufak değişikliklerle sabit tavanlı kardeşinden farklılaşmış.


Farlarının iç tasarımları yenilenen otomobilin ön tampon köşelerinde yer alan hava girişleri iptal edilirken sürücü tarafında bulunan arka çamurluğun önüne ek hava girişi açılmış. Önde 17, arkadaysa 20 inç çaplı jantlara sahip olan roadster opsiyon listesinde birer inç daha büyük jantları da sunuyor. Yerinden sökülebilen bir bez tavana sahip otomobil opsiyonel olarak karbon fiber tavanla da alınabilecek.


İç mekanında bir değişiklik sunmayan 4C Spider'ın kaputu altında da turbo beslemeye sahip 1.75 litre hacimli motor görev yapmaya devam ediyor. 240 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen ünite 6 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman yardımıyla 0'dan 96 km/s sürate 4.1 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 258 km/s. Bu arada otomobil sabit tavanlı kardeşinden 10 kg daha ağır.

6 yorum:

  1. benim merak ettiğim şey şu: bu otomobil amerika pazarında bu camlı far ile satılıyor. eğer avrupa pazarında biri bu fardan isterse opsiyonel olarak alabiliyor mu? yoksa naparsa yapsın o iğrenç siyah plastik fardan başka seçeneği yok mu? çok maliyetli olduğu için konsept halindeki farlar yerine siyah plastikleri seçtiğini duymuştum. daha sonra ne oldu da amerika versiyonlarında camlı far kullandılar? sanırım yasal zorunlulukla ilgili bir durum değil mi?

    YanıtlaSil
  2. Avrupa versiyonundaki iğrenç farlar beğenilmediği için yeni tip farlar da geldi. İlk olarak ABD versiyonunda standart olarak sunulmaya başlandı. Avrupa versiyonlarında da opsiyon olarak alınabiliyor. Hemen tüm parçalar ücretsiz opsiyon zaten, o da öyledir muhtemelen.

    YanıtlaSil
  3. 5L üzeri motorların performanslı olabileceğine inanan amerikalıların algısını değiştirir umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavaştan değişiyor algılar. Ford GT konseptinde bile v8 motor bulunmuyor ki çok ilginç Amerika için.

      Sil
  4. oo beyler bakıyorum yine zenginin malı züğürdün çenesini yormuş

    YanıtlaSil
  5. @Ktulu cevap için teşekkür ederim

    YanıtlaSil