29 Ocak 2015 Perşembe

Alpine Vision Gran Turismo


Neredeyse her ay takımına yeni oyuncular ekleyen Gran Turismo 6'nın 2015 yılındaki ilk üyesi tanıtıldı. Klübün diğer üyeleri gibi agresif bir görünüme sahip olan otomobil Renault'nun yan markası Alpine ismini taşıyor.

Bir süredir Alpine'i diriltme çalışmalarının dedikoduları dolanırken ortaya çıkan bu otomobille birlikte beklentiler artışa geçti. Tek kişilik bir yarış aracı olan konseptin ön bölümünde klasik Alpine modellerini hatırlatan sivri burun yapısı ve yuvarlak LED gündüz farları görülebilirken dev jantlar ve aerodinamik yapıya katkıda bulunan hava tünelleri gözlerden kaçmıyor.


Yukarıdan bakıldığında "M" şekilli bir tasarıma sahip olduğu görülebilen arka bölümde de LED stoplar kullanılırken arka süspansiyon komponentlerini de burada yer alan açıklıktan görmek mümkün. Fren sisteminde önde 390, arkadaysa 355 mm çaplı diskler yer alırken bu disklere 6 ve 4 pistonlu kaliperler eşlik ediyor.


4.5 litre hacimli bir v8 motorla donatılan araç 450 beygir güç, 580 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli sıralı şanzımanı gücü arka aksa ileten otomobil 900 kg ağırlığında ve 320 km/s sürate ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder