6 Ocak 2015 Salı

Ariel Nomad


Atom modeliyle birçok sürücünün pist sürüşlerine yönelik otomobil ihtiyacını karşılayan İngiliz firma Ariel şimdi de araziye çıkıyor. Spektrumun diğer tarafında olsa da markanın kullandığı reçete aynı.

Gövdesinin büyük bölümü takla kafesinden oluşan otomobilde 15 inç çaplı jantları çevreleyen kalın yanaklı lastikler, uzun strok sunan süspansiyon sistemi, yükseltilmiş ve özel korumalara sahip taban dikkat çekiyor. Küçük bir otomobil olan Nomad 3.215 mm boya, 1.850 mm genişliğe ve 1.425 mm yüksekliğe sahipken aks mesafesi 2.348 mm olarak açıklanıyor.


İç mekanında kompozit malzemelerden üretilen koltuklar, üç kollu direksiyon simidi ve dijital gösterge paneli bulunan araç bu detayların tamamını Atom ile paylaşıyor.

Honda'dan alınan 2.4 litre hacimli motoru 235 beygir güç, 300 Nm tork üretebilen 670 kg ağırlığa sahip Nomad 0'dan 96 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 201 km/s. Gücü 6 ileri vitesli şanzımanla arka aksa aktarılan otomobilin yaklaşma ve uzaklaşma açıları sırasıyla 71 ve 82 derece.

5 yorum:

  1. Sileceğin çalışma şekli çok hoş. İsmi bence bir örümcek türü olmalıydı. Geri kalanına söylenebilecek çok şey yok, boya kamuflaja al sana taktik saldırı aracı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön cam dar ve uzun olunca böyle bir sistem düşünmüşler. Çalışırken görmek ilginç olacaktır.

      Sil
  2. kategori sorunu yaşar mı bilmiyorum ama dakar'da olsa belki şampiyon olurdu. çılgın atacak gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dakar için biraz fazla çıplak. Bakım sorunu yaşayabilir

      Sil
    2. Bir de biraz fazla arkadan itişli. Dört tekerlekten çekişli versiyonu lazım.

      Sil