6 Ocak 2015 Salı

Lexus GS F


Lexus model ailesi sportif versiyonlarla genişlemeye devam ediyor. Markanın sedan modellerinden GS Serisi'nde sunulan F logolu ilk aracın yeterince yüksek performansa sahip olmadığını düşünen müşteriler için geliştirilen otomobilde 8 silindirli bir motor görev yapıyor.

Markanın diğer F versiyonlarında görmeye alıştığımız dev ön panjurla donatılan otomobilde daha büyük hava girişlerine sahip sportif ön tampon tasarımı dikkat çekiyor. 19 inç çaplı jantlar ve daha geniş yan etekler görünümü değiştirirken ön çamurluklar arkasına soğutma çıkışları açılmış. Bagaj kapağı üzerine ince bir spoiler eklenirken arka tampon da daha sportif bir tasarıma kavuşmuş.


Arka bölümüne küçük bir difüzör de eklenen otomobilde dört çıkışlı egzoz sistemi görev yaparken fren ve süspansiyon sistemleri elden geçirilmiş.

İç mekanında da sportif dokunuşlar dikkat çekiyor. Yer yer görülen Alcantara döşemeler, üç kollu direksiyon simidi, metal pedal seti, karbon fiber kaplamalar ve sabit kafalıklı ön koltuklar aracın dinamik duruşuna katkıda bulunurken orta konsolun üzerine yerleştirilen dev navigasyon ekranı ve merkezi devir göstergesine sahip yeni gösterge paneli gözlerden kaçmıyor.


Kaputu altındda 5 litre hacimli bir v8 motor görev yapan model 467 beygir güç, 527 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan araç arkadan itilşli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder