13 Ocak 2015 Salı

Ram 1500 Rebel


Ford'un yıllar önce Baja yarışçılarını andıran bir pick up modelini F-150 Raptor ismiyle seri üretime alması büyük bir risk olarak görülmüş olsa da başarılı satış rakamlarının ardından rakip firmalar da aynı yöne doğru kürek çekmeye başladı.

Ram tarafından tanıtılan araç ilk bakışta kendisini belli ediyor. Kaput üzerinde iki ek hava girişi açılırken siyah renkli plastikten üretilen ön panjurun şekli de yeni. Koyu zeminli farlar LED ve xenon teknolojilerini birleştirirken yeni tamponun altına koruma eklenmiş.


17 inç çaplı jantlar ve 33 inç çaplı arazi lastikleriyle donatılan pick up kapılarının altında siyah renkli korumaya sahip. Koyulaştırılan stoplar, siyah arka tampon ve çift çıkışlı egzoz sistemi standart donanımda sunulurken süspansiyon sistemi de arazi sürüşleri için modifiye edilmiş.

İç mekanı diğer Ram 1500 modellerinden alınan araçta kırmızı renkli kaplamalar, üç kollu direksiyon simidi, dokunmatik navigasyon ekranı, geniş kol dayanağı ve silindir şekilli vites seçme butonu bulunurken kol dayanağı önüne yeni bir elektronik gereç tepsisi yerleştirilmiş. Rebel'ın sunduğu bir diğer yenilikse yükseltilmiş yan desteklere sahip koltuklar. Rebel ve Ram logolu koltukların ortasında aracın lastik izi bulunuyor.


Kaputu altında iki motor seçeneği sunulan aracın 3.6 litre hacimli v6 motoru 305 beygir güç, 365 Nm tork üretebilirken 5.7 litre hacimli v8 ünite 395 beygir güç, 555 Nm tork üretiyor. Her iki motor da 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilirken dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonel olarak sunulmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder