8 Ocak 2015 Perşembe

Seat León ST Cupra


Seat'ın sportif model sayısı artmaya devam ediyor. León ailesinin en güçlü versiyonu olan Cupra, üç ve beş kapılı hatchback gövde seçeneklerinin ardından station wagon seçenekle de sunulmaya başladı.

Görünümünde büyük bir sürpriz olmayan otomobilin bütün detayları hatchback kardeşlerinden kopyalanmış. Petek desenli ön hava girişleri, geniş yan etekler, çift egzoz çıkışı, deflektörlü arka spoiler ve arka tampon altına eklenen küçük difüzör detaylardan bazılarıyken modelin motor gücüne göre jant çapları 18 veya 19 inç oluyor.


İç mekanda da metal pedal seti, sportif ön koltuklar, açık renkli dikiş iplikleri, siyah renkli ön panel kaplaması ve FR logolu, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi gibi detaylar bulunan otomobil bu bölümde de kardeşlerinden farklılaşmamış.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 265 ve 280 beygir güç üretebilen iki versiyona sahip olan León ST Cupra'nın iki seçeneğinde de maksimum tork değeri 350 Nm. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate sırasıyla 6.2 ve 6.1 saniyede ulaşabilen araçlar 7 ileri vitesli DSG ile birlikte bu süreleri 0.1 saniye aşağıya çekiyor.

4 yorum:

  1. poor man's RS4

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunu alan nasıl poor olur hacı

      Sil
  2. Hayatımızda bir sen eksiktin Leon Cupra ST...Station wagon karoseride her modele uygulamayın be kardeşim.Normal versiyonların her halini kabul ederim ama cupranın hem 2,hem 4 kapı,hem ST,hem cabrio,hem 2 tekerlekli vesaire üretmeyin de bir karizması olsun...Bunu genel için de söylüyorum e63 amg station wagon veya audi rs6 station wagon gibi.......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satışta ciddi düşüş olur station wagon seçenek sunmazlarsa. Avrupa'da çok tutulan bir gövde seçeneği sonuçta.

      Sil