18 Şubat 2015 Çarşamba

Aston Martin Vantage GT12


Pistlerden yollara taşınan araçlara bir yenisi eklendi. İngiliz üretici Aston Martin, Vantage GT3 modelinin yol versiyonunu 100 adetlik sınırlı üretime aldığını açıkladı.

Genişletilmiş çamurluklar, büyük splitter, arka tekerlekler önüne eklenen hava girişleri, 19 inç çaplı, tek bijonlu jantlar, büyük bir difüzör ve dev spoiler gibi tasarım detayları sunan otomobilin birçok gövde paneli karbon fiberden üretilirken arka cam da polikarbonat olarak ısmarlanabiliyor.


V12 Vantage S modeline göre 100 kg hafiflemiş olan otomobilin donanımında karbon seramik fren diskleri, çıkışları seramik kaplı titanyum egzoz sistemi ve üç farklı sertlik ayarına sahip süspansiyon sistemi sunuluyor.

İç mekanında da kapı içleri ve orta konsol gibi karbon fiber parçalar bulunan Vantage GT12'nin orta konsolunda dokunmatik kumandalar dikkat çekiyor. Sabit kafalıklı sportif koltuklarla donatılan modelin arkasındaysa takla kafesi yer alıyor.


Kaputu altında 5.9 litre hacimli v12 motor görev yapan araç 600 beygir güç, 625 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.7 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 300 km/s'in biraz altında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder