25 Şubat 2015 Çarşamba

Audi Prologue Avant


Audi'nin geçtiğimiz Kasım ayında tanıttığı şık coupé konsepti Prologue'a Cenevre otomobil fuarında bir kardeş geliyor. Hibrit bir otomobil olan Prologue Avant aynı zamanda bir station wagon.

İki kapılı kardeşinde olduğu gibi köşeli hatlarıyla dikkat çeken otomobilde Laser teknolojili farlar, agresif görünümlü ön tampona eklenen LED aydınlatmalar, 22 inç çaplı jantlar, büyük ön panjur, ince yapılı yan aynalar, açma kolları bulunmayan kapılar, çerçevesiz yan camlar, üst bölümü şişirilmiş çamurluklar, ince uzun stoplar ve yine köşeli tasarıma sahip egzoz çıkışları bulunuyor.


İç mekanını da iki kapılı kardeşiyle paylaşan otomobilde tamamen dijital bir gösterge paneli, çok fonksiyonlu direksiyon simidi, ahşap kaplamalar, deri döşeme, dört adet tekli koltuk, tamamı dokunmatik kumanda panelleri ve yerlerinden çıkabilen OLED ekranlar bulunuyor.

Kaputu altında hibrit bir ünite bulunan aracın 3 litre hacimli turbo Diesel motoru elektrik motoruyla birleşip 455 beygir güç, 750 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 5.1 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 250 km/s'te sınırlandırılmış. Karbon seramik fren diskleri ve adaptif pnömatik süspansiyon sistemine sahip olan konseptin ortalama yakıt tüketim değeriyse 1.6 litre/100 km olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder