25 Şubat 2015 Çarşamba

Fiat Doblò Trekking


İtalyan üretici Fiat'ın bu yıl Cenevre'de sergileyeceği yenilikler arasında bir de Doblò versiyonu bulunuyor. Teknik olarak bir farklılık sunmayan otomobilin görümündeyse ufak tefek farklılıklar var.

Ön tampon altına eklenen mat metal renkli koruma, 16 inç çaplı jantlar, yan koruma çıtasına eklenen Trekking logosu ve yenilenen arka tampon altına yerleştirilen korumanın haricinde otomobilin yüksekliği de 10 mm artırılmış.

10 yorum:

  1. bir mühendis olarak yerden yüksekliğin bir santim artmasının etkileri nelerdir açıklar mısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altının daha zor vurmasının yanında ağırlık merkezi yükseleceğinden az da olsa dengesizleşecektir. Bu nedenle süspansiyon sistemi sertleştirilmiştir tahminimce.

      Sil
  2. 1 cm değil, 10 mm...

    YanıtlaSil
  3. 10 mm. değil 0,01 metre!

    YanıtlaSil
  4. 1 cm değil 10 mm yazan arkadaş umarım ciddi değildir:)

    YanıtlaSil
  5. ya arkadaşlar ciddi bi soru sordum onur beye ne gerek vardı şimdi.

    YanıtlaSil
  6. bu tür araçların türkiyede hala ticari kabul edilmesi ve tüm resmi işlermlerin bu yönde yapılması bence çok yanlış. Devlet firmaların kayıtlara bu araçları ticari olarak işletmesini engeleemeli bence. Aynı aracın gerçek ticari versiyonuna müsade etmeli. Bu arac yukarıdaki görünümüyle bildiğin mpv. Zaten avrupada bu donanımları peugeot citroen fiat gibi firmalar mpv adı altında satıyor. Ah şu saçma vergilendirme sistemi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neremiz düzgün ki bu da düzgün olsun? Ülkede satılan bineklerin yarıdan fazlası filo olmuş. Tamamen saçmaladılar.

      Sil