20 Mart 2015 Cuma

Lotus Elise 20th Anniversary Edition


Lotus'un küçük sporcusu Elise 20 yaşında. Modelin yeni yaşını kutlamak isteyen marka Elise Club Racer temellerine geliştirdiği ve bu aracın yerini alacak olan otomobili tanıttı.

Siyah renkli jantlar, yan aynalar ve difüzöre sahip olan aracın üzerinde 20. yıl özel logoları yer alırken ağırlığı da 10 kg aşağıya çekilerek 914 kg'a ulaşmış.

Kaputu altında kompresör beslemeye sahip 1.8 litre hacimli motor kullanmaya devam eden bu Elise 217 beygir güç, 250 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 237 km/s.

3 yorum:

  1. alfa 4c motoru kullansaydı keşke

    YanıtlaSil
  2. Onur abi, bu Lotus'un olayı ne abi? Bir ara battı dediler, bir ara üretimi durdurdu diye bir haber çıktı, Proton satın aldı diye hatırlıyorum, hatta birkaç Proton modeline de tasarım öncülüğü etti, Abu Dabi'de üretim planları çıktı felan, şimdi sadece özel üretim arabalar çıkaracak diye bir söylenti var piyasada. Bunların hangisi doğru, Lotus'un sahibi güncelde kimdir, üretimi halen İngiltere'de midir, geleceği nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Battıktan sonra Proton almıştı Lotus'u Dany Bahar'ın kovulmasından sonra da konseptleri seri üretime taşıma planlarını rafa kaldırıp kalan modellerle devam etme kararı aldılar. İngiltere'de hala üretim. Lotus Engineering sayesinde biraz para da kazanabiliyorlar üstelik.

      Sil