6 Mart 2015 Cuma

nanoFlowcell QUANT F


2015 Cenevre otomobil fuarının sürpriz konseptlerinden birisi de nanoFlowcell'den geliyor. Fütüristik tasarıma sahip lüks ve sportif bir araç olan QUANT F aynı zamanda elektrikle çalışıyor.

5.25 metre boyu ve 2.300 kg ağırlığıyla ağır siklet bir otomobil olan QUANT F yuvarlak hatları sayesinde olduğundan küçükmüş gibi görünüyor. Şık ön panjur, büyük jantlar ve şişkin çamurluklarla birlikte yukarıyla doğru açılan kapılarla da donatıldığı görülen otomobilin kısa tutulan arka bölümünde yükseğe yerleştirilmiş şık stoplar, şık bir merkezi sis farı ve difüzör dikkat çekiyor.


İç mekanda dört adet tekli koltuğa sahip olan aracın üç kollu direksiyon simidinin hem üst hem de alt bölümü düzleştirilmiş. Şık ahşap kaplama ve deri döşemeyle donatılan aracın yaşam alanında dijital gösterge paneliyle birlikte neredeyse bütün kumandaları dokunmatik ekranlardan oluşan aksesuarlar dikkat çekiyor.

Her tekerlek için bir elektrik motoruna sahip olan konsept ürettiği 1.090 beygir güç sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 2.8 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati de 300 km/s'in üzerinde. Otomobilin ulaşabildiği menzilse 800 km'yi buluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder