3 Mart 2015 Salı

Volkswagen Sport Coupé Concept GTE


Volkswagen'in Cenevre yenilikleri arasında bir de dört kapılı coupé konsepti bulunuyor. CC'nin yeni nesil örneklerinin bir ön gösterimi niteliğinde olan araç hibrit bir güç ünitesine sahip.

Genel olarak köşeli hatlara sahip olduğu fark edilen konseptin alçak tutulan burun kısmında büyük bir panjur, LED farlar ve agresif bir tampon dikkat çekiyor. 21 inç çaplı jantlar, şık yan aynalar, gizlenmiş kapı kolları ve kaputun üzerine eklenen hava çıkışları sportif görünümü desteklerken arkada LED stoplar, tampona entegre edilmiş egzoz çıkışları ve spoiler şeklinde tasarlanmış bagaj kapağı görülebiliyor. 4.869 mm boya sahip olan aracın genişliği 1.864, yüksekliğiyse 1.407 mm olarak açıklandı.


İç mekanında da devam eden köşeli hatlar sade bir görünüm oluşturmuş. Güncel Passat'ın dijital gösterge panelini alt bölümü düzleştirilmiş direksiyon simidiyle birleştiren GTE'nin orta konsolu dokunmatik bir ekrandan oluşuyor. Vites konsolunda da az sayıda dokunmatik düğme yer alan otomobilin iki koltuk sunan arka bölümünde de dokunmatik kumandalara sahip eğlence sistemi bulunuyor.


Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 6 silindirli bir benzinli motor sunan otomobilin iki elektrik motoruyla karma kullanımda 380 beygir güç sunması başarılı performans verileri anlamına geliyor. 0'dan 100 km/s sürate 5.2 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış. Sadece elektrikle kullanıldığında 50 km menzile ulaşabilen aracın hibrit sürüşte ortalama yakıt tüketimi 2 litre/100 km olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder