2 Nisan 2015 Perşembe

Ford Galaxy


Ford'un büyük MPV modellerinden Galaxy yeni nesil modellerine kavuştu. İlk bakışta makyajlanmış gibi görünen araçta daha zengin donanım ve dikkat çekici motor seçenekleri kullanılmaya başlamış.

Ön görünümünde bir sürpriz bulunmayan araç diğer binek Ford modellerinde olduğu gibi ince yapılı farlar ve şık bir ön panjur sunuyor. Geniş cam alanları sunan MPV'nin arka bölümünde de ince D sütunları ve büyük bagaj kapağı camı kenarlarına eklenen deflektörler dikkat çekiyor.


İç mekanda da diğer Ford modellerinin etkisinin devam ettiği görülüyor. Üç kollu, çok fonksiyonlu direksiyon simidinin arkasında büyük bölümü dijital olan gösterge pnaeli yer alırken orta konsolun üst kısmında dokunmatik ekran bulunuyor. Daha sade bir görünüm sunan ses ve havalandırma sistemi kumandaları da yeni modelin farklılıkları arasında.

Toplam yedi adet tam boy koltuğa sahip olduğu açıklanan Galaxy'nin arka koltuklarında daha fazla baş mesafesi sunulurken bu koltuklar bagajda yer alan düğmelerle yatırılabiliyor. Üçüncü koltuk sırası sırtlıklarıysa aynı panel kullanılarak doğrultulabiliyor.


Tamamı turbo beslemeye sahip olan motorlardan benzinli olanlar 1.5 ve 2 litre hacimli. 160 ve 240 beygir güç üretebilen ünitelerin haricinde 2 litre hacimli Diesel motor seçenekleri de sunulmakta. 120, 150 ve 180 beygir güç üretebilen seçenekleri bulunan ünitenin çift turbo beslemeye sahip olan versiyonuysa 210 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor.

1 yorum:

  1. yeter da. tasarım çizgisi falan değil bu focus-fiesta-galaxy... abi hepsi biribirinin aynısı önden.

    YanıtlaSil