19 Mayıs 2015 Salı

Porsche 911 GT3 R


Porsche'nin, yeni modeli her yıl merakla beklenen yarış otomobili 911 GT3 R tanıtıldı. 991 kasa kodlu 911 GT3 RS'in pistlere uyarlanmış versiyonu olan otomobilin yol tutuş karakteri bu yıl daha da iyileştirilmiş.

Daha az sayıda hava girişine sahip farklı ön tamponu ve daha aerodinamik korumalara sahip farlarıyla ilk bakışta tanınabilen araçta önde ek hava çıkışları ve farklı bir splitter kullanılmış. İlk defa ön dahil bütün camlar polikarbonattan üretilirken çift bombeli tavan da unutulmamış. İki metre genişliğindeki arka spoiler ve yeni hava çıkışlarına sahip arka tamponun altına eklenen difüzör diğer farklılıkları oluşturuyor.


İç mekanında FIA regülasyonları gereği tam boy takla kafesi, tek hamlede yerinden sökülebilen direksiyon simidi, tek parça yarış koltuğu, yangın söndürücü ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri sunulan araçta dijital gösterge paneli de görev yapmakta.

Aks mesafesi 8.3 cm artan otomobilin fren sisteminde 380 ve 372 mm çaplı disklerle 6 ve 4 pistonlu kaliperler kullanılmış. 18 inç çaplı jantlara sahip olan yarış aracı 1.220 kg ağırlığında

Kaputu altında GT3 RS'te de kullanılan 4 litre hacimli Boxer ünite görev yapan otomobil 500 beygir üzerinde güç üretebiliyor. Bu güç arka aksa 6 ileri vitesli sıralı şanzımanla aktarılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder