27 Haziran 2015 Cumartesi

Lotus 3-Eleven


İngiliz üretici Lotus köklerine dönüyor. Aslen pistler için geliştirdiği ve bir süredir piyasaya süreceği belli olan modeli 3-Eleven ile yüksek güç-düşük ağırlık ikilisini bir kere daha birleştirmeyi başaran firma bu aracı trafikte de göreceğimizin müjdesini verdi.

Exige modelinin yüzüne sahip olan otomobilde büyük hava girişleri, splitter, küçük bir ön cam, önde 18, arkadaysa 19 inç çaplı jantlar, yan bölüme eklenen deflektörler, şişkin çamurluklar, merkezi egzoz çıkışı, açısı ayarlanabilen büyük spoiler, difüzör ve sabit spoiler gibi detaylar görülebiliyor.


Kapıları ve yan camları bulunmayan aracın pist versiyonlarının iç mekanı oldukça sade. Bu bölümde koltuk ve direksiyon simidi üzeri haricinde herhangi bir kumaş veya deri döşeme sunmayan otomobilde Momo marka, hava yastıksız direksiyon simidi, metal vites değiştirme kulakçıkları, dijital gösterge paneli ve yangın söndürücü gibi aksesuarlar göze çarpıyor.

Evora 400'den alınıp biraz daha modifiye edilen motoru kompresör beslemeye sahip 3.5 litre hacimli bir v6 olan araç 450 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor. Yol versiyonunda sadece 6 ileri vitesli manuel şanzıman kullanılırken pist versiyonlarında 6 ileri vitesli sıralı şanzıman görev yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder