14 Ağustos 2015 Cuma

BMW 3.0 CSL Hommage R


Geçtiğimiz Mayıs ayında Villa d'Este'de klasik coupé modeli 3.0 CSL'in modern yorumunu sergileyen Alman üretici BMW şimdi de Pebble Beach'e aynı otomobilin yarış versiyonuyla karşımıza çıktı.


Gövdesi üzerinde hemen hemen hiç değişiklik yapılmamış olan konseptin büyük ön panjurunda petek desenli ızgara kullanılırken M renklerine sahip grafikler ve mat altın rengine boyanan 21 inç çaplı jantlar otomobilin dikkat çeken farklılıkları arasında sayılabilir. Konseptin bir diğer farklı bölümü de arka tampon altında yer alan karbon fiber difüzör.


Ön çamurlukları kaputa doğru uzayan otomobilin arka çamurlukları da birleşip büyük bir spoiler oluşturuyor. Yan aynalar yerine geri görüş kameraları kullanılırken arka camın üzerinde de bir başka spoiler görev yapıyor.


İç mekanında karbon fiber iskeletli koltuklar ve takla kafesi yer alırken yangın söndürme sistemi, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, metal pedal seti, çerçevesiz kapı camları, uçak kontrol kolunu andıran direksiyon simidi, dijital göstergeler ve pist hakkında bilgiler verebilen arkadan aydınlatmalı yolcu konsolu diğer aksesuarlar.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli bir motor görev yapan konsept hibrit bir sistemle donatılmış.

1 yorum: