31 Ağustos 2015 Pazartesi

Peugeot Fractal


Fransız üreticilerin büyük fuarlarda dikkat çekici konsept sergileme geleneği bu yıl Frankfurt'ta da bozulmayacak gibi görünüyor. Peugeot'nun kompakt cabriolet modeli Fractal, markanın genel tasarım diliyle birlikte genel olarak üzeri açılabilen otomobil kavramının alacağı yönü bizlere gösteriyor.

Keskin köşelere sahip bir tasarım anlayışına sahip olan otomobil ince yapılı LED aydınlatma grubuyla etkileyici bir duruş sergilerken büyük jantlar, şişkin çamurluklar ve yatık A sütunu dinamik görünümü pekiştirmiş. Yan aynalar yerine kameralara yer verilirken yatık arka camın üzerine eklenen spoiler gözlerden kaçmıyor.


Tekerleklerin çevresini sararak neredeyse yere kadar inen çamurluklar arkada tamponu daha kalın gösterirken çift gövde rengi diğer sportif Peugeot modellerini hatırlatıyor. İlk bakışta standart bir hatchback gibi görünen otomobilin en ilginç yanıysa metal tavanının yerinden çıkabiliyor olması. 3.81 metre boya ve 1.77 metre genişliğe sahip olan konsept 1.000 kg ağırlığında.


Keskin köşeler temasının devam ettiği ve geriye doğru açılan kapılardan ulaşılan iç mekanda dört adet tekli koltuğa sahip olan aracın taban kaplaması pul benzeri çıkıntılardan oluşuyor. Oval direksiyon simidi ve dijital gösterge panelinin yanında vites konsolunun büyük bölümü dokunmatik bir AMOLED ekranın kaplıyor olması fütüristik görünümü pekiştirmiş. Konseptin ses sisteminde 3 woofer, 1 subwoofer, 5 hoparlör ve 4 tweeter görev yapıyor.

Yakıt tüketimi konusunda da sürücüsünü üzmeyecek olan otomobilde iki adet elektrik motoru görev yapıyor. Herbiri 102 beygir güç üretebilen ünitelerle aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 6.8 saniyeye inerken sunulan menzil 450 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder