26 Ağustos 2015 Çarşamba

Renault Talisman Estate


Renault'nun yeni büyük sedan modeli Talisman Avrupa'da daha çok tutulan station wagon gövde seçeneğine kavuştu. Tahmin edileceği gibi aracın arka bölümü değişimin yaşandığı yer olmuş.

4.86 metre boya, 1.87 metre genişliğe ve 1.46 metre yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.81 metre olarak açıklanıyor. Tasarım, B sütununa kadar sedan kardeşle aynı özellikleri sunarken yüksek devam eden tavan sayesinde arka koltuklarda 30 mm daha fazla baş mesafesi bulunuyor.

Arka bölümde tamponun inceldiği görülürken alt kısımda, egzoz çıkışlarının hemen üzerinde yer alan reflektörler daha yukarıyla alınmış. Farklı bir görünüm sunan stopların tasarımıysa sedan kardeşten aynen alınmış.


Kabin içerisinde 25 litrenin üzerinde depolama hacmi sunan otomobilin ayak hareketiyle açılabilen bagaj kapağının ardında 572 litre hacimli bir yükleme bölümü bulunabiliyor. Arka koltuk sırtlıklarının katlanmasıyla hacim yaklaşık 1.700 litreye ulaşıyor.

Talisman ailesinin bütün motor seçeneklerine sahip olacağı açıklanan Estate'in kaputu altında 150 ve 200 beygir gücünde benzinli, 110, 130 ve 160 beygir gücünde Diesel üniteler görev yapacak. Şanzımanlarsa motora göre 6 vitesli manuel, 6 vitesli EDC veya 7 ileri vitesli EDC olacak.

1 yorum: