12 Eylül 2015 Cumartesi

Volkswagen Golf GTI Clubsport


Volkswagen bu yıl Frankfurt otomobil fuarını bir yıl dönümü kutlamak için kullanacak. Markanın efsane olmuş modellerinden Golf GTI bu sene 40. yaşını kutluyor. Bu olay şerefine hazırlanan araçsa Mayıs ayında Wörthersee'de tanıtılan konseptin seri üretime alınmış hali.

Dış görünümde abartıya kaçmayan Volkswagen daha agresif görünümlü bir ön tampon kullanırken yan etekler, spoiler ve difüzörde de hafif makyaj göze çarpıyor. Kapıların altında "Clubsport" logolu şerit bulunurken özel tasarım jantlar 18 veya 19 inç çaplı alınabiliyor.


İç mekanda da sportif dokunuşlar görülebiliyor. Sabit kafalıklara sahip, GTI logolu ön koltuklar çok daha yüksek yan destek sunarken Alcantara döşemeler kapı içleri, koltuk yan destekleri ve direksiyon simidi gibi yerlerde kullanılmış. Metal pedal seti, özel paspaslar ve GTI logolu kapı eşik çıtaları da donanımda yer alıyor.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 265 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen otomobilin gücü, 10 saniye boyunca kullanılabilen overboost fonksiyonu sayesinde 290 beygir üzerine çıkıyor. 6 ileri manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 6 saniyede ulaşabilen model aynı işi DSG ile 5.9 saniyede tamamlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder